Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle Solbakken: -  Jeg er kjempestolt av gutta

I noen korte minutter hadde Ham-Kam bronsen, men Ståle Solbakken henger ikke med hodet selv om medaljer og Royal League glapp.

SKIEN (Dagbladet): -  Femteplass er uansett en kjempeprestasjon av et nyopprykka lag. Jeg er kjempestolt av gutta, sier Ham-Kam-treneren.

Han så Espen Haug heade sitt lag i ledelsen, over høyttaleren hørte han at Tromsø og Brann var på glattisen. Men bronsemedaljer og Royal League-håpet ble smadret da Olivier Occean snudde kampen for Odd.

Likevel kom Ham-kam tilbake.

-  At Geir (Frigård) utlikner like før slutt er et godt bilde på sesongen. Vi gir oss aldri, det er vår største styrke, sier Solbakken. Måltyv Frigård vet hvem som har æren.

-  Vinnerviljen er helt og holdent Ståles fortjeneste. Han betyr ekstremt mye for oss, er en vinnertype i alt han gjør, og det smitter over på spillerne. Ved siden av Kjetil Rekdal er han det beste treneremnet i norsk fotball. Ståle kan nå akkurat så langt han vil, skryter veteranspissen.

Men Solbakken sikter foreløpig ikke lenger enn til neste sesong med Ham-kam. Da skal laget bli enda bedre, uten de store spillerkjøpene.

-  Jeg leste at Rekdal har 40 navn på blokka. Hos oss jobber vi med toppidrett, ikke breddeidrett - så vi nøyer oss med et par offensive spillere. Det er alt vi trenger, gliser Solbakken.

Om gårsdagens kamp var et bilde av årets Ham-Kam-sesong, var den også det for Odd Grenland.

-  Vi leverer en svak 1. omgang, får mer flyt etter pause, men mot slutten gir vi nok en gang bort en god mulighet til å vinne. Slik har det vært i hele år, altfor variabelt, sier trener Arne Sandstø.

Klassespillere som Ronny Deila og Anders Rambekk forsvinner nå fra klubben, det samme gjør keeperen Heinz Müller. Men heldigvis for Sandstø: Han beholder Olivier Occean. To nye scoringer i går - det andre en fantastisk soloprestasjon med et påfølgende knallskudd i vinkelen - førte kanadieren til tredjeplass på toppscorerlista.

-  Jeg er fornøyd med 14 mål, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media