Annette A. Thommessens Hederspris til Ståle Solbakken

Ståle Solbakken fikk hederspris: - Jeg ble overrasket

NOAS Hederspris 2018 går til Ståle Solbakken, for F.C. København-trenerens rause holdninger, verdier og budskap i asylpolitikken.

PRIS: Ståle Solbakken mottok i ettermiddag Annette A. Thommessens Hederspris i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PRIS: Ståle Solbakken mottok i ettermiddag Annette A. Thommessens Hederspris i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

URANIEBORG (Dagbladet): Ståle Solbakken mottok i ettermiddag Annette A. Thommessens Hederspris, med formål om å bidra til økt forståelse for asylsøkere og flyktninger, samt å markere betydningen av rettssikkerhet for asylsøkere.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk høre at jeg skulle få denne prisen. Dette var en positiv overraskelse. Jeg hadde overhodet ikke tenkt på denne muligheten, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

- Jeg fikk beskjeden for en måned siden. Jeg ble veldig glad for det. Det viktigste er at dette bidrar til at det blir ekstra fokus på saken, sier F.C. København-treneren.

Solbakken mottar prisen i lys av sitt budskap i boka «Løvehjerte». I forordet og i forbindelse med lanseringen av boka, både i Danmark og Norge, valgte F.C. København-treneren å oppfordre til et rausere samfunn.

50-åringen utfordrer både politikere og oss alle til en mer åpen og inkluderende holdning til mennesker på flukt.

- Jeg tror at det er greit at det noen ganger er andre enn politikere som synser om så viktige temaer, sier Solbakken til Dagbladet.

- I fotballen jobber vi daglig med ulike kulturer og integrerer dem til en felles gruppe. Fotballen er i førersetet. Så får vi se om det etter hvert i Norge kommer en som får gå 4 x 10 kilometer stafett med en annen hudfarge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer