Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superligaen i Danmark

Ståle Solbakken har rett, det er bare ett ord som beskriver FCKs suksess i Europa: Han!

Ståle Solbakken latterliggjør FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein og svarer «Meg» når danske journalister spør om årsaken til FCKs suksess. Begge deler kler ham godt.

ALLTID ENGASJERT: Ståle Solbakken lever, spiser og sover fotball. Det er livet hans. Og når han føler noen mangler respekt for det vakre spillet sier han ifra. Denne ganger er det FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, som får høre det. Foto: NTB scanpix / AP
ALLTID ENGASJERT: Ståle Solbakken lever, spiser og sover fotball. Det er livet hans. Og når han føler noen mangler respekt for det vakre spillet sier han ifra. Denne ganger er det FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, som får høre det. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAN SMILER NÅR han svarer, vet at han provoserer, forventer reaksjoner, men han klarer rett og slett ikke å dy seg. Ståle Solbakken er Ståle Solbakken alle dager.

I Europa for 12. gang på 13 forsøk, kanskje litt mer enn normalt.

Det blir selvfølgelig overskrifter av sånt.

KJETIL REKDAL VILLE sikkert sagt at hans tidligere landslagskollega pisser på FC Midtjyllands sterke mann når han hevder F.C. København har alt det FC Midtjylland ikke har, men han har jo rett, FCK-treneren. Både hva kunnskap, erfaring og sportslige verktøy angår. I Danmark nøyde man seg med «drilling» og «stikkpille» .

TIMINGEN KAN SELVFØLGELIG diskuteres i bakkant av FCKs ferske 1–3 tap for akkurat FC Midtjylland, men for Ståle Solbakken handlet ikke dette om å revansjere et tap i Superligaen med billig retorikk mot ett mål.

Det handlet om Europa.

Det handlet om hva som kreves og hvorfor FCK er der, og ikke FCM.

OG SÅ HANDLET det om respekt. Den selvfølgelige respekten alle lag og trenere møter hverandre med i denne industrien. Du går ikke ut, slik FCM-direktør Claus Steinlein gjorde, og snakker om en drømmegruppe før en play off-kamp til et europeisk sluttspill. Ingen gjør det.

MEN SKULLE DU mot formodning gjøre det, altså være så dum/arrogant/respektløs – stryk det som ikke passer -så sørg i hvert fall for at du har satt deg inn i det seedingsystemet som gjør at europeiske gruppespill blir til.

FC Midtjyllands sterke mann hadde ikke gjort det en gang.

Det var derfor han drømte om FCM i gruppe med Chelsea og Arsenal.

DET VAR OGSÅ av den grunn Ståle Solbakken benyttet pressekonferansen før FCKs Europa League-åpning mot Zenit (1–1) til å sette skapet på plass. F.C. København er i Europa for 12. gang på 13 år. FC Midtjylland har misset ut for tredje året på rad. For Solbakken den perfekte anledningen til å snakke om etikette, høflighet og hvordan det egentlig har seg i Europa.

Noen har det jo, nær sagt iboende.

Andre er ikke i nærheten.

KAN STÅLE SOLBAKKEN bli for sjølgod? Nei, jeg tror ikke det. Du kan ikke ta alt han sier bokstavelig. Det er stadig vekk et smil der, og noen lure rynker rundt øynene. José Mourinho bør ta en telefon. For i FCK trenger ikke Ståle Solbakken å bevise mer, og det er nok derfor han svarer med ett eneste ord – meg – på spørsmålet om hvorfor også en skjør og vaklevoren FCK-utgave er i Europa.

Selv om han ikke mener det.

Selv om det er helt sant.

Men det om FCM-bossen mener han.

Det er i hvert fall helt sant.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!