UTFORDRING: Ståle Solbakken og FCK kan få det tøft i kveldens første oppgjør av Champions League-playoffen. Foto: Claus Bech / NTB scanpix
UTFORDRING: Ståle Solbakken og FCK kan få det tøft i kveldens første oppgjør av Champions League-playoffen. Foto: Claus Bech / NTB scanpixVis mer

Champions League-playoff

Ståle Solbakken kan få det tøft : - De har mistet ledere og spillere som har FCK i blodet

Ståle Solbakkens FC København møter i kveld Qarabag FK fra Aserbajdsjan i første playoffkamp i Champions League-kvalifiseringen. Det kan bli tøft for det danske «holdet».

- Jeg tror de vil få problemer, selv om de kanskje er favoritter, sier Michel Davidsen, sportsjournalist for danske BT.

FCK ligger på en 8. plass i Superligaen, og har kun én seier på de siste fem kampene. Davidsen frykter at stallen blir for tynn mot laget fra Aserbajdsjan.

Mannskapet

- De har solgt mange spillere i sommer, og de som er der nå, mangler litt flow - en form for samspill.

Vidar Davidsen, ekspertkommentator i Viasat, hadde akkurat begynt forberedelsene til kampen da Dagbladet tar kontakt.

Også han tror Ståle Solbakkens mannskap er noe for svakt til å kunne sparke fra seg.

- Det er litt kinkig for København at Erik Johansson, midtstopperen deres, ble skadet. Han har vært en bauta for dem. Og de har mistet folk fra i fjor, så de har et klart svakere lag nå.

FCK i blodet

Når temaet blir playoffkampen, er både den danske og norske siden som følger fotballen og FCK tett, samstemte hva laget angår.

- De har mistet ledere og spillere som har FCK i blodet, som for eksempel Andreas Cornelius, som kjenner FCK gjennom flere år. De erstatterne som Ståle har kjøpt inn, har ikke riktig blomstret, sier dansken Davidsen.

Han understreker også forskjellen på spill i Europa og i den hjemlige ligaen.

- De fleste vil nok si at den troppen de har nå er god nok til å vinne Superligaen spiller for spiller, men de mangler et par profiler som kan ta ledelsen.

Solbakken magi

Ekspertene er klare i sin dom, det er et svakere FCK-lag i år enn hva det har vært tidligere sesonger.

Michel Davidsen forteller at Solbakken selv har sagt at laget som han har til disposisjon, må prestere mellom 30 og 40 prosent bedre for å spille godt i Champions League.

Ekspertkommentator for Viasat, Vidar Davidsen, poengterer at Solbakken har klart det før.

- Ståle har vært i en slik situasjonen før - han har hevet et middelmådig lag og klart seg bra. FCK hevet seg kraftig og fort i fjor, de klarte å ta steget og de gjorde en god innsats.

Han understreker at årets utgave av København-laget har større mangler enn tidligere.

Forsterkninger

Qarabag er trolig et lag de færreste har hørt om. Michel Davidsen forteller at de har blitt slått av Brøndby i en treningskamp, samtidig som de vant sine to første kamper i Champions League-kvalifiseringen.

Den norske motpolen Davidsen, understreker at nivået så langt ut i en kvalifisering, vil være høyt.

- I en sånn playoffkamp, er det et bra lag uansett navn.

Skulle de ta seg videre til gruppespillet vanker det penger, penger som kan bidra til å hente inn nye profiler.

- Da har de en bedre økonomi og kan handle for mer, men tiden går fort til vinduet stenger, minner Vidar Davidsen oss på.