KLARE FOR FINALE: FC København og Ståle solbakken er klare for dansk cupfinale etter å ha vunnet sammenlagt 2-1 over Norsjælland i semifinalen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB Scanpix
KLARE FOR FINALE: FC København og Ståle solbakken er klare for dansk cupfinale etter å ha vunnet sammenlagt 2-1 over Norsjælland i semifinalen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB ScanpixVis mer

Ståle Solbakken og FC København er klare for dansk cupfinale

Vant sammenlagt 2-1 over Nordsjælland i semifinalen.

Med 1-1 borte mot Nordsjælland vant FC København 2-1 sammenlagt i semifinalen. Dermed kan Ståle Solbakken se fram til cupfinale mot AaB hjemme i Parken neste måned.

Den norske treneren har løftet FCK og jakter både liga- og cupgull i sin comebacksesong. Torsdag ble billetten til cupfinalen sikret med 1-1 på bortegress.

Men det startet best for Nordsjælland, som trengte seier på hjemmebane etter 0-1-tapet i København sist. Etter rot i FCK-forsvaret scoret Mario Ticinovic allerede etter tre minutter.

- Det var en typisk cupkamp der vi kom med et resultat som var likegyldig etter fem minutter. Vi hadde ikke kontroll på kampen i det påfølgende kvarteret, så vi måtte virkelig jobbe for å komme i riktig gir, sa Solbakken-assistent Brian Riemer.

Viktig scoring Gjestene spilte seg etter hvert tilbake i kampen, men angrepsprofilen Andreas Cornelius lignet en skygge av seg selv. Derfor var det godt at spissmakker Igor Vetokele var en stadig trussel for FCN-forsvaret.

I det 59. minuttet headet den lille belgieren inn utligningen som sørget for at vertene trengte to mål for å avansere fra semifinalen.

- Det blir min første cupfinale, så det betyr mye for meg å få oppleve det. Finalen mot AaB blir veldig tøff, for vi har hatt noen svært tette kamper mot dem i løpet av sesongen, sa målscoreren.

Unggutt gledet sjefen Nordsjælland svarte aldri, og dermed gikk FCK-spillerne seirende av banen. Laget nådde sin niende cupfinale og møter AaB i Parken 15. mai.

Ekstra gøy var seieren også for unggutten Danny Amankwaa, som fikk sjansen fra start på høyrekanten. Da han ble byttet ut kvarteret før slutt, løftet Solbakken ham opp på skulderen og virket svært tilfreds.

- Det betyr veldig mye å komme videre fra denne kampen. I det første kvarteret slet vi med å komme i gang, men etter det synes jeg at jeg kom godt ifra det, sa Amankwaa.

AaB avanserte onsdag til finalen med 5-2 over Horsens.

(NTB)