Hva nå, Nicklas Bendtner?

Ståle Solbakken røper: Derfor er ikke Bendtner aktuell for København

Nicklas Bendtner er uaktuell for Ståle Solbakkens F.C. København i denne omgang, selv om dansken har flørtet om å returnere til gamleklubben.

UAKTUELL: Ståle Solbakken forteller at Nicklas Bendtner ikke er aktuell for FC København. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UAKTUELL: Ståle Solbakken forteller at Nicklas Bendtner ikke er aktuell for FC København. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

URANIENBORG (Dagbladet): Nicklas Bendtner kjempet for å rekke fotball-VM i Russland, men ble søndag kveld vraket fra Danmarks VM-tropp. Det begrunner landslagssjef Åge Hareide med at Rosenborg-spissens skade gjør at han ikke rekker åpningskampen mot Peru.

- Bendtner er ute fordi vi ikke tror han rekker den første kampen mot Peru. Det blir for tett på og den kampen er meget viktig. Det er tungt å si til dem at de ikke skal til VM. De har jobbet hardt for dette, sier Åge Hareide til danske fotballforbundets Twitter-konto.

Hareide hyller Bendtner for måten han håndterte skuffelsen.

VRAKET: Nicklas Bendtner får ikke vise seg fram i VM i Russland. Foto: Bildbyrån
VRAKET: Nicklas Bendtner får ikke vise seg fram i VM i Russland. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Han reiser seg og spør om han kan få si noe, før han ønsker laget lykke til. Måten de tar det på er fantastisk, sier nordmannen.

Spørsmålet nå er hva som nå skjer med Bendtner? Fotball-VM kunne ha vært det perfekte utstillingsvinduet for å sikre seg en ny kontrakt i en av de største ligaene.

Kontrakten med Rosenborg varer ut 2019-sesongen, men trønderne har allerede Alexander Søderlund klar i tilfelle Bendtner forsvinner. Den danske stjernespissen har tidligere flørtet med F.C. København, men en retur der er uaktuelt.

Det sier FCK-trener Ståle Solbakken til Dagbladet.

- Nicklas Bendtner er ikke aktuell for København. Ikke slik situasjonen er nå, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

- Hvorfor ikke?

- Nå er Nicklas i Rosenborg, har 18 måneder igjen av kontrakten, og jeg tror han ser på Rosenborg som et mellomsteg for å komme seg ut i en større liga igjen og få den siste kontrakten der, begrunner FCK-treneren.

Solbakken tror Bendtner, som har kontrakt med Rosenborg ut 2019-sesongen, helst vil sikre seg en siste kontrakt i en storklubb i en av de store ligaene - med mye penger på bordet.

- Der er vi ikke. Vi kan ikke matche de kontraktene på den økonomiske biten, sier Solbakken.

- Nicklas var aldri aktuell

Bendtner trente med F.C. København før han signerte for Rosenborg, men ifølge Solbakken var han aldri aktuell for den danske storklubben på den tiden heller.

- Ja, han trente med oss, men Nicklas var aldri aktuell. Da han trente med oss, hadde vi tre gode spisser i Andreas Cornelius, Andrija Pavlovic og Federico Santander. Vi hadde ikke penger i budsjettet til å ha fire spisser på det nivået der. Det var aldri et tema, sier Solbakken til Dagbladet.

- Nicklas har vokst opp i klubben og har derfor mange ganger vært innom og trent med oss. Men det har aldri vært noe mer enn det. Han kom hit for å holde seg i form. Neste kontrakt blir nok utenfor Skandinavia for Nicklas, tror den norske suksesstreneren.

Selv er Solbakken usikker på hvor lenge han blir i FCK.

- Jeg blir i klubben i hvert fall kommende sesong. Mer enn det vet jeg ikke, sier han.

Da Dagbladet forrige måned spurte Bendtner om hvilken rolle han ser for seg for Danmark i VM i Russland, svarte han:

- Det spiller ingen rolle. Jeg trives i flere roller, enten det er som spiss, bak spissen, på kanten eller dypere i banen. Jeg spiller der Åge Hareide ønsker å bruke meg, sa Bendtner til Dagbladet den gang.

Nå er imidlertid dansken vraket av Hareide, grunnet skadeproblemene.

- Åge er størst

Nettopp Åge Hareide og Ståle Solbakken besitter de to viktigste trenerjobben i dansk fotball.

- Hvem av dere er størst i Danmark nå?

- Nå er vel Åge størst, sier Solbakken til Dagbladet og ler.

- Det viktigste for dansk fotball var å få landslaget til et sluttspill igjen. Det skjedde etter at de kom i ei pulje hvor det var mulig. Det var en overkommelig gruppe, men der gjorde de absolutt jobben sin.

- Hva forventer du av Danmark i VM?

- Jeg forventer ikke så mye av Danmark, for så mye kan skje i de gruppespillskampene. Men det danske folk forventer at Frankrike vinner gruppa foran Danmark, Peru og Australia i den rekkefølgen. De tenker at det er ganske enkelt. Fotball er ikke enkelt, men det tror jeg de tenker.

Norges inntrykk i Danmark

Posisjonen som Hareide og Solbakken har i dansk fotball, står i sterk kontrast til inntrykket norsk fotball historisk sett har i Danmark.

Dette bildet er nå i ferd med å endre seg. Bendtners overgang til Rosenborg og Eliteserien har også spilt positivt inn i så måte.

- Det er ikke sånn som det var før. Det er mye jevnere nå, også i spillestil, mellom den norske og danske toppdivisjonen. Den danske superligaen ligger nok et par hakk over totalt sett, men det er mye jevnere. Du ser dødballag og langpasninger i dansk fotball nå, sier Solbakken til Dagbladet.

- Det er helt annerledes enn før. Da jeg kom hit i 2006, var det veldig lett å se hva som var en kamp i dansk superliga og hva som var Tippeliga. Det er ikke så lett å se lenger.

Han tror årsaken til det er sammensatt.

- Miksen mellom nasjonalitetene, både på tvers av de skandinaviske landene, men også andre nasjoner, er mye større. Det samme gjelder på trenersiden. Det er større innflytelse fra flere ulike land i alle ligaene. Verden er større nå, og man blir influert fra flere hold, sier Solbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer