TAKKET NEI TIL VIF: Vålerenga tilbød Ståle Solbakken den ledige trenerjobben i klubben, men nordmannen takket nei.
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
TAKKET NEI TIL VIF: Vålerenga tilbød Ståle Solbakken den ledige trenerjobben i klubben, men nordmannen takket nei. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

Ståle Solbakken sa nei til å ta over Vålerenga

Ble tilbudt trenerjobben rett etter Wolves-sparkingen.

(Dagbladet): Vålerenga tilbød Ståle Solbakken trenerjobben i klubben kort etter at nordmannen fikk sparken i Wolverhampton, men nordmannen takket nei.

Det får Dagbladet bekreftet fra Valle Hovin.

For tidlig
Oslo-klubben har jaktet trener siden Martin Andresen forlot jobben etter sesongen, og Ståle Solbakken har hele tiden vært i toppsjiktet på ønskelista.

Derfor grep Vålerenga sjansen da Solbakken mistet jobben i England i går kveld, og tilbød nordmannen jobben i dag.

Solbakken skal imidlertid ha følt at det ble for tidlig å gå løs på en ny jobb, og valgte å takke nei. Vålerenga luftet også muligheten for at Solbakken kunne ta de neste månedene fri, for så å overta trenerstillingen før seriestart, men heller ikke det var 44-åringen interessert i.

Føles helt jævlig
Solbakken ble overrasket over avgjørelsen til Wolverhampton-ledelsen i går kveld, til tross for svake resultater den siste tiden. Nordmannen trodde han var inne i et langsiktig prosjekt, men måtte skuffet innse at så ikke ble tilfellet.

- Det føles helt jævlig. Og mye verre enn da jeg fikk sparken i Köln. Den gangen var jeg bare forbanna. Nå er jeg lei meg fordi jeg ikke får være med å snu noe jeg er ett hundre prosent sikker på at vi ville klare å snu, sa han til Dagbladet i går kveld.

- Da jeg ble ansatt fikk jeg inntrykk at at vi skulle stå sammen i gode og dårlige tider. I tillegg solgte vi de tre beste spillerne. Så målet var å bygge noe sammen. Det får jeg ikke være med på nå, sa Solbakken.

Rett før nyttår fikk Per-Mathias Høgmo et konkret tilbud om trenerjobben i Vålerenga. Også han takket nei.