FCK - Leicester:

Ståle Solbakkens menn ble nektet seier mot Leicester

Kjempesjanser i Parken.

  • FCK - Leicester 0-0

(Dagbladet): FC København og manager Ståle Solbakken tok med seg ett poeng da gruppeleder Leicester kom på besøk i Champions League.

- Vi har tre store sjanser i 2. omgang. Jeg er fornøyd med kampen. Vi var best da vi fikk de lange angrepene. Vi lever og jeg er tilfreds med spillet., sier Solbakken til Viasat.

Men ingen av lagene klarte å score i den danske hovedstaden. FCK skapte flest sjanser, men uten å få til det helt store. Dette var første gang i årets Champions League at Leicester gikk av banen uten seier - men engelskmennene var trolig likevel greit fornøyd med 0-0 i kveld.

- Det er helt greit med uavgjort kampen sett under ett, sier Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

FCK-spiss Andreas Cornelius hadde en kjempesjanse til å score etter 90 minutter, men en god heading ble reddet av Leicesters danske målvakt Kasper Schmeichel.

«Finale» mot Porto

Resultatet betyr at Leicester topper gruppe G med 10 poeng. Videre følger Porto (7) og FCK (5). Club Brugge står med null.

Porto vant nemlig 1-0 mot Brugge i kveld. Dermed er det Porto og FCK som skal gjøre opp om andreplassen i gruppa. FCK - Porto spilles tirsdag 22. november. Det danske laget har også trolig en fordel av å møte Brugge i siste runde, der Porto møter Leicester.

FCK er så godt som sikret Europaliga-spill (3. plass i gruppa), der bare to strake FCK-tap samt to strake Brugge-seire kan ødelegge.

Sjansefattig start

MÅLLØS: Leicesters Jamie Vardy. Foto: Reuters / Andrew Couldridge
MÅLLØS: Leicesters Jamie Vardy. Foto: Reuters / Andrew Couldridge Vis mer

1. omgang i Parken bød på lite festfotball og bar preg av få sjanser. Lagene hadde én avslutning hver som traff mål. Ingen sjanser til noen av lagene på 45 minutter var fasiten i København.

Det ble en litt tam omgang - for nøytrale seere - men og lagene gikk til pause med 0-0 der FCK var hakket vassere.

I 2. omgang ble det mer action.

Kampens største sjanse kom etter 70 minutter til FCK. Et innlegg fra venstre fra Ludwig Augustinsson fant Benjamin Verbic i feltet, men avslutningen ble stoppet av en Leicester-spiller på streken. Bare marginer hindret scoring.

FCK-spillerne ropte på straffe da Thomas Delaney skjøt ballen i armen til Danny Drinkwater i Leicester-feltet, men dommeren lot spillet fortsette.

Cornelius fikk en stor mulighet etter 90 minutter, men igjen ble danskene nektet scoring.

Nærmere kom ingen av lagene.

Leicester 4 3 1 0 5 - 0 10
Porto42114-37
FC København41215-25
Brugge40041-100

Alle resultater:

Gruppe E:

Monaco – CSKA Moskva 3-0, Tottenham – Leverkusen 0-1.

Gruppe F:

Borussia Dortmund – Sporting Lisboa 1-0, Legia Warszawa – Real Madrid 3-3.

Gruppe G:

FC København – Leicester 0-0, Porto – Brugge 1-0.

Gruppe H:

Juventus – Lyon 1-1, Sevilla – Dinamo Zagreb 4-0