Ståle spiller igjen

For et snaut år siden fikk Ståle Solbakken (34) hjertestans, og måtte gi seg med toppfotballen. I kveld er han på banen igjen, i veldedighetskampen for Pål Jacobsen i Vikingskipet mellom Hamkam og Vålerenga.

- Jeg skal spille de ti siste minuttene til ære for Jacobsen. Siden hjertesvikten i mars i fjor har jeg vært borti ballen to ganger. Først i en five-a-side turnering da jeg tok D-kurset i fjor sommer, deretter i en kjapp match mot sponsorene på La Manga, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Fullt alvor

Inntektene av kveldens kamp i Vikingskipet går til Pål Jacobsen, som for ei tid tilbake amputerte det høyre beinet.

- De første 75-80 minuttene blir det fullt alvor mellom Hamkam og Vålerenga. På slutten kommer en del av oss gamlegutta innpå. Selv om jeg nesten ikke har rørt ballen siden hjertestansen, er det helt uproblematisk å spille ti minutter i kveld, sier Ståle Solbakken.

Formen holder han ved like gjennom rolige løpeturer.

- Jeg trener fire ganger i uka, og er i bra fysisk form. Løpingen gjør også at jeg ennå ikke har bilringer under drakta, sier Ståle Solbakken, som fortsatt er fullt beskjeftiget med fotballen.

Olympiatoppen

Foruten å være hovedtrener for G18-landslaget, er han Olympiatoppens mann og med i trenerteamet for U21-landslaget sammen med Per Høgmo og Hallvar Thoresen. I tillegg jobber han med en fotballskole på internett, og som ekspertkommentator i studio på Canal+ én gang i måneden.

SPILLER I KVELD: Ståle Solbakken, her fra matchen Silkeborg- AAB i mars 2000.