Ståle stoler ikke på Barcelona

Holder stillingen i Spania hemmelig.

SKAPER HISTORIE: Ståle Solbakken ønsker at laget hans ikke skal trenge hjelp fra Barcelona i kveld. Foto: AFP/ Keld Navntoft/SCANPIX
SKAPER HISTORIE: Ståle Solbakken ønsker at laget hans ikke skal trenge hjelp fra Barcelona i kveld. Foto: AFP/ Keld Navntoft/SCANPIXVis mer

• Fotballstudio kl. 20.45: Åtte Champions League-kamper direkte

(Dagbladet): FC København kan fikse det selv.

Ståle Solbakkens gutter er videre fra Champions League-gruppa med seier mot Panathinaikos i Parken i kveld.

Og Solbakken mener danskene vinne, for han ser ikke bort fra at Rubin Kazan kan slå Barcelona - og dermed krype forbi dersom FCK ikke tar sine tre poeng.

- Vi må selv avgjør dette, for Barcelona har valgt et lag som kan tape for Rubin Kazan, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

B-lagsspillere Barca er allerede videre og bekrefter på sin hjemmeside at stjerner som Alves, Xavi, Villa, Pedro og Keita blir hvilt - mens B-lagsspillere får sjansen. Hele ni mann kan bli byttet ut fra mannskapet som knuste Real Madrid forrige uke.

- Vi kan håpe på hjelp fra Barcelona, men vi stoler ikke helt på det, sier Solbakken.

KRANGLET OM FLØYTEKEEPER: Ståle Solbakken og Barca-trener Pep Guardiola havnet i en opphetet diskusjon etter uavgjortkampen i Parken 2. november. Foto: REUTERS/Bob Strong
KRANGLET OM FLØYTEKEEPER: Ståle Solbakken og Barca-trener Pep Guardiola havnet i en opphetet diskusjon etter uavgjortkampen i Parken 2. november. Foto: REUTERS/Bob Strong Vis mer

For han vet også at Barca ikke har slått Rubin på tre møter, og på toppen av det har Barca-trener Pep Guardiola ikke akkurat et hjertelig forhold til nordmannen.

Ingen scoringer fra Spania før pause Hvordan det ligger an på Nou Camp underveis blir holdt hemmelig for spillerne, i hvert fall fram til pausen. Ingen scoringer fra Spania blir annonsert i Parken i 1. omgang, og kanskje heller ikke etter.

- Det kommer an på situasjonen, om jeg vil fortelle det til dem. Jeg kommer til å kjenne på det, om jeg skal si det, sier nordmannen til spn.dk.

FCK har aldri gått videre fra gruppespillet, og kan bli  det første danske laget som klarer det.

- Det er den viktiste kampen i klubbens historie, fordi vi kan skrive historie, sier Norges framtidige landslagstrener.