Ståle stopper kjeften på Vinnie

LONDON (Dagbladet): Wimbledon- Southampton 1- 0. På benken satt klubbsymbolet Vinnie Jones, og på banen demonstrerte en nordmann at det er på tide å lage et nytt. - Jeg skal skape en sentral rolle på dette laget, sier Ståle Solbakken .

Manager Joe Kinnear gjorde et høyst påkrevet, men likevel drastisk valg da han plasserte Vinnie Jones på benken. Jones var inntil i går kaptein, og fortsatt selve kjennemerket på stilen som Wimbledon sjarmerte og irriterte seg opp i Premier League med.

- Jeg fikk inntrykk av at Kinnear var fornøyd, spesielt defensivt, sier Ståle.

Selvtillit

Sannsynligvis er det da bare en mann igjen som ikke ser behovet for nye krefter på den sentral midtbaneplassen i Wimbledon: Vinnie selv.

Det har Solbakken merket. Han registerer at han er part i en slags maktkamp mot Vinnie Jones, men lar prestasjonene avgjøre. Følgelig har han all verdens selvtillit.

Den silkemyke 20-meterspasningen som endte i kampens eneste mål av Robbie Earle, hadde flere kvaliteter i seg enn Vinnie Jones ofte har oppvist på 90 minutter denne sesongen.

Misforståelser

Men for all del: Heller ikke Ståle briljerte i sin første kamp fra start for Wimbledon. Litt på grunn av manglende kamptrening, litt på grunn av enkelte kommunikasjonsvansker med medspillerne.

- Det var en del misforståelser. Jeg slo et par gjennombruddspasninger på en-touch, men spilleren forventet å få ballen i beina, forklarer han.

Men Solbakken er ganske overbevist om at det var han som valgte riktig.

- Hadde Geir Frigård spilt, så hadde han vært alene med keeper på et par av de pasningene, mener han.

Slikt går seg til.

Fant hodet

Solbakken fikk beskjed om å holde igjen på midtbanen.

- Robbie Earle går på løp hele tida. Derfor må jeg holde igjen litt.

Og det var nettopp den bevisstheten som endte i kampens eneste mål.

- Vi måtte ha poeng her i dag, sier Solbakken.

Etter pause ble han spesialoppvartet av en ikke spesielt elskverdig herre: Carlton Palmer - som kan virke alet opp til tette bunnoppgjør som det i går.

- Det ble ikke bedre av at jeg etter hvert også fikk beskjed om å følge ham, sier Solbakken.

  • Claus Lundekvam spilte hele kampen for Southampton, mens Egil Østenstad fikk en drøy halvtime. Lundekvam hadde enkelte problemer i lufta mot sterke Cort og Gayle, men var meget pålitelig langs bakken. Østenstad utrettet lite, kanskje fordi han var preget av en langt viktigere begivenhet: Ifølge termin skal han bli far i løpet av dagen.
<B>NY DONS-SJEF:</B> Inntil i går var Vinnie Jones kaptein og klubbsymbol i Wimbledon. Mot Southampton var Jones satt på benken, og erstatteren Ståle Solbakken la opp til kampens eneste mål.