Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ståle-suksess kan gi NFF 16 millioner kroner

Får bare en tredel av den summen nå.

VRAKET NFF: Ståle Solbakken forklarte bakgrunnen for at han vraket Norge til fordel for Köln på en pressekonferanse på Gardermoen tidligere i dag. Her sammen med PR-rådgiver Rune Brynildsen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VRAKET NFF: Ståle Solbakken forklarte bakgrunnen for at han vraket Norge til fordel for Köln på en pressekonferanse på Gardermoen tidligere i dag. Her sammen med PR-rådgiver Rune Brynildsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Noe motvillig måtte NFF slippe Ståle Solbakken til Köln, men 43-åringen fra Grue kan bli god butikk for forbundet likevel.

Ifølge TV 2 kan kompensasjonen fra Bundesliga-klubben komme opp i 16 millioner kroner dersom Solbakken oppnår gode resultater i sin nye jobb. Hva som defineres som «gode resultater» ble ikke opplyst, men Köln har stort sett holdt til på nedre halvdel av Bundesliga eller i nest øverste divisjon siden 90-tallet.

I år ble de nummer 10, som var den beste plasseringen siden 1992.

TV 2 melder at NFF får et sted mellom fem og seks millioner for Solbakken i denne omgang.

- Det er ingen tvil om at vi helst ville beholde Ståle, men når det ble som det ble, er vi rimelig fornøyde, sier generalsekretær Paul Glomsaker.

VG hevdet i dag at NFF i utgangspunktet krevde så mye som 20 millioner kroner i kompensasjon, siden det ikke eksisterte noen utkjøpsklausul i avtalen de hadde med 43-åringen. Det skal angivelig ha gjort Solbakken rasende på NFF, ettersom han tolket det som om de ønsket å sabotere valget hans av Köln.

På dagens pressekonferanse avviste han at det eksisterte vonde følelser mellom partene.

- Alle parter er så noenlunde «happy». NFF er ikke dårlig stilt sånn som det er i dag. De har fått litt for meg, sa Solbakken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media