ALLTID LIKE BLID: Men til Norge vil han ikke, ikke ennå. Ståle Solbaken har mer enn nok å gjøre i FC København. Foto: AP Photo
ALLTID LIKE BLID: Men til Norge vil han ikke, ikke ennå. Ståle Solbaken har mer enn nok å gjøre i FC København. Foto: AP PhotoVis mer

Glem RBK, Hamkam er den eneste norske klubben Ståle Solbakken vil trene

Ståle takket nei igjen: - Det er bare én klubb jeg kan tenke meg å trene

Hver gang det er en toppjobb i Norge blir Ståle Solbakken forespurt. Hver gang sier han nei.

GODE RBK-VENNER, tidligere spillere og krefter i Trondheim vil gjerne ha Ståle Solbakken til Lerkendal fra 1. januar 2019, en idé lansert i Dagbladet før den avgjørende play-off kampen til Europa League mot makedonske Shkëndija

Ifølge F.C. Københavns meget ettertraktede trener kommer ikke det til å skje.

Han er ikke interessert.

STÅLE SOLBAKKEN ER den første norsk fotball tenker på når det skal ansettes folk i de store og viktige jobbene, det være seg i Norges Fotballforbund eller Norsk Toppfotball.

Inntil videre har alle forespørsler vært forgjeves.

FØRST VAR DET landslagstrenerjobben etter Per-Mathias Høgmo tilbake i januar 2017, posisjonen Lars Lagerbäck nå holder. Den takket Ståle Solbakken nei til etter å ha tenkt seg om i mye over en måned.

DET NESTE TOPPJOBBEN, som NFFs nyopprettede direktør for toppfotball, ble han tilbudt i mai. Den var ikke interessant i det hele tatt. Lise Klaveness tiltrer i den stillingen 15. september.

OG NÅ SOM Norsk Toppfotball også skal ha sin toppfotballdirektør – alt fordi Elitefotball Norge ble skrotet, prosjektet som skulle samle NFFs og NTFs toppfotballkompetanse under ett tak og en sjef - var Ståle Solbakken den første de kontaktet.

For tredje gang takket han høflig nei.

For tredje gang på tre ansettelser må norsk toppfotball (NFF/NTF) gå nedover på lista over kandidater.

DET ER INGEN jobber i Norge som er interessante for Ståle Solbakken per dato. Han har takket nei til veldig mange andre forespørsler også. Som klubbjobber i Nederland og Belgia - de kommer med jevne mellomrom - og meget godt betalte landslagstrenerjobber i det han kaller «oljeland».

Norsk fotballs mest ettertraktede mann lever fortsatt meget godt i F.C. København.

Han skal ingen andre steder, foreløpig.

DERFOR ER HELLER ikke den ledige jobben på Lerkendal et tema for Ståle Solbakken. Det bekrefter FCK-treneren.

- Jeg ser ikke for meg en klubbjobb i Norge, sier han til Dagbladet.

- Ikke nå, og ikke i framtida. Men skulle jeg forandre mening er det er bare en klubb jeg kan tenke meg å trene, HamKam.

- Det kan nok skje.

LARS LAGERBÄCKS KONTRAKT med Norges Fotballforbund løper til 31. desember 2019. Skal Norge spille EM 2020 vil den automatisk ble forlenget til 1. august 2020. Ståle Solbakkens kontrakt med F.C. København løper til 1. juli 2021.

TO TING ER sikkert i dette framtidsbildet. 1) Ståle Solbakken vil bli spurt om han vil trene Norge den dagen Lars Lagerbäck pensjonerer seg for godt, og mener det. 2) Ståle Solbakken har muligheten til å forlate F.C. København i kontraktstida. Og så spørs det da, hvor han er, både i livet og karrieren.

Så vidt jeg forstår er ikke Norge like uaktuelt som norske klubber.

Minus HamKam, selvfølgelig.