Ståle tapte alt

Det startet med en god landskamp mot Slovakia, men endte i en fæl uke: Først klarte ikke Aalborg å kvalifisere seg til Champions League - og i går var Ståle Solbakken med å tape den danske cupfinalen.

Etter to kjappe nedturer i Danmark, får han heller ikke sjansen til å oppleve en opptur mot Italia, og samtidig overbevise Nils Johan Semb om at det er han som er det rette valget sentralt på Norges midtbane.

I går kveld landet Solbakken på Gardermoen, etter å ha droppet banketten for cupfinalelagene.

- En fæl uke, Solbakken?

- Fæl og fæl. Jeg har hatt verre uker. Du skal jo ikke glemme at jeg var med å slå Slovakia sist lørdag. Og uansett går livet videre. Med et viktig EM foran seg, går det greit å få disse nedturene kjappest mulig bak seg. Det er en fordel.

Ståle og Aalborg tapte den danske cupfinalen i fjor, og var sugne på revansje i år. Men til tross for at de dominerte banespillet klarte de ikke å score.

- Jeg ble sliten etter hvert. Jeg manglet det lille ekstra. Men jeg er ikke redd for EM-formen. Med noen rolige treninger framover kommer overskuddet tilbake, sier Solbakken.

Gårsdagens finaletap kan sende Aalborg ut av det gode selskap i Europa neste sesong. Men siden klubben vant Fair Play konkurransen i Danmark, er de ett av rundt 15 europeiske lag som er med i en loddtrekning om tre UEFA-cupplasser.

TAPER: - Jeg manglet det lille ekstra. Men jeg er ikke redd for EM-formen, sier Ståle Solbakken.