«Ståle tapte den taktiske kampen. Og han tapte stort»

For første gang på årevis, ifølge dansk avis.

ANELKA AVGJORDE: Nicolas Anelka avgjorde kampen i Parken med sine to scoringer. Ståle Solbakkens FCK hadde lite å stille opp med.
ANELKA AVGJORDE: Nicolas Anelka avgjorde kampen i Parken med sine to scoringer. Ståle Solbakkens FCK hadde lite å stille opp med.Vis mer

(Dagbladet): FC København gikk på et klart 0-2-tap for Chelsea i Champions League i går kveld.

Det er ikke et pinlig tap for det danske hovedstadslaget, men det var klasseforskjell på lagene.

Derfor utviser danske aviser skjønn dagen derpå. Flere av de danske kommentatorene har gått i strupen på Ståle Solbakken tidligere. Det gjør de ikke i dag.

Innrømmer feil «Chelsea-trener Carlo Ancelotti hadde åpenbart forberedt laget sitt optimalt på FCKs mest velkjente oppspillsmønstre, og fra 25. rad på tribunen ble det brutalt synlig hvordan Chelsea-spillerne nesten konstant løp inn i de ledige sonene, allerede før FCK-spillerne stanget ballen dit,» skriver Berlingskes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard.

Danskene også opptatt av den særdeles svake kampen til tidligere Chelsea-spiller Jesper Grønkjær, men også Solbakken får litt kritikk. Mild kritikk.

«For første gang på årevis fikk man rett og slett følelsen av at Ståle Solbakken tapte den taktiske kampen. Og han tapte stort,» skriver Fjeldgaard.

Noe Solbakken i og for seg også innrømmer.

TØFF RETUR: Etter tomålstapet får Ståle Solbakkens menn en bortimot umulig oppgave i returoppgjøret i London.
TØFF RETUR: Etter tomålstapet får Ståle Solbakkens menn en bortimot umulig oppgave i returoppgjøret i London. Vis mer

- Det var kanskje litt optimistisk å ha Grønkjær i en kantrolle hvor han skulle løpe så mye defensivt. Og det ble enda verre siden vi mistet ballen så ofte, og Jesper måtte løpe enda mer. Det førte til at han mistet eksplosjonskraft framover, sier Solbakken ifølge Ekstra Bladet.

Is i motoren Politikens fotballredaktør Søren Olsen trekker fram det naturlige poenget: FCK er inne i vinterpausen - Chelsea har spilt Premier League-fotball hele vinteren.

«FCK-laget manglet altså - som vi fryktet - skarphet og hurtighet i hodet og handling, etter den lange vinterpausen. Det var is i motoren. Jesper Grønkjær famlet, var usikker med ballen og nesten usynlig på venstrekanten. Og midt på banen fylte William Kvist og Claudemir rett og slett ikke så mye rom som Frank Lampard og Michael Essien,» skriver Olsen.

Som resten av Danmark vinker han nå farvel til Champions League-eventyret. Ingen tror at FCK kan snu tomålstapet til avansement gjennom returoppgjøret på Stamford Bridge.

«Men det er ingen skam å tape mot et bedre lag, og det gjorde FCK. De har gjort et fremragende reklameframstøt for dansk fotball med en super Champions League-kampanje.»

- TAPTE FOR ET BEDRE LAG: Ståle Solbakken mener det var klasseforskjell på Chelsea og FCK.
- TAPTE FOR ET BEDRE LAG: Ståle Solbakken mener det var klasseforskjell på Chelsea og FCK. Vis mer