Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Ståle til Camp Nou

Slik er Champions League-gruppene.

||| (Dagbladet): Antageligvis er det én ting lagene i tre av fire seedingsgrupper håpet på i forkant av trekningen, og det var å unngå Real Madrid fra nivå to.

De spanske serietoerne har gjort det så «dårlig» i Europa de siste åra at de ikke er toppseedet.

På papiret var de det klart beste laget i seedingsgruppe to - og med José Mourinho som ny sjef tipper de fleste eksperter dem som seriemestere i La Liga denne sesongen.

De helhvite havnet i gruppe med AC Milan, Ajax og Auxerre.

Ståle til Spania Ståle Solbakkens FCK får en tøff oppgave når de reiser til Camp Nou for å møte de spanske mesterne Barcelona. De skal også møte Panathinaikos og russiske Rubin Kazan.

IKKE TOPPSEEDET: José Mourinhos Real Madrid var andreseedet i Champions League-trekningen. Foto: REUTERS/Sergio Perez
IKKE TOPPSEEDET: José Mourinhos Real Madrid var andreseedet i Champions League-trekningen. Foto: REUTERS/Sergio Perez Vis mer

- Det er bare å ta på seg løpeskoa, Barcelona spiller en fantastisk fotball. Det blir en kjempestor opplevelse. De russiske mesterne er gode, så det var ikke så morsomt å få dem. Panathinaikos blir en kul opplevelse, det er livlig der nede, sier FCK-kaptein Hjalte Nørregaard ifølge Sporten.dk.

Det er selvfølgelig en tøff gruppe, men den er ikke umulig for danskene.

Både grekerne og russerne er lag de kan ta - i hvert fall på hjemmebane.

Slaget om Storbritannia Regjerende mester Inter havnet i gruppe A - som seg hør og bør. Der skal de møte Werder Bremen, Tottenham og Twente. Ei tøff gruppe for debutantene fra Nord-London, men det kunne vært verre.

Mourinho-arvtaker Rafael Benitez i Inter er nok godt fornøyd med denne.

Manchester United skal ut i et «Slaget om Storbritannia»-oppgjør, når de møter Glasgow Rangers. Engelskmennene skal også møte Valencia og tyrkiske Bursaspor.

Chelsea møter Marseille, Spartak Moskva og slovakiske Zilina - mens Arsenal er trukket i gruppe med Sjakhtar Donetsk, portugisiske Braga og serbiske Partizan Beograd.