Ståle til salgs

KØBENHAVN (Dagbladet): Brøndby-AaB 1-0. Sportsdirektør Lynge Jacobsen i Aalborg håper Ståle Solbakken markerer seg så sterkt under EM at noen vil kjøpe ham. - Da tror jeg vi må selge. Klubben har nok ikke råd til å si nei, sier Jacobsen til Dagbladet.

Ståle Solbakken (32) har halvannet år igjen av kontrakten med Aalborg. Klubben er hardt presset økonomisk. Med tapet i går røk håpet om å tjene 20-30 millioner på Champions League til høsten. Lønna til Solbakken er høy. Aalborg har opsjon på å forlenge kontrakten med ett år. Det vil si at klubben kan kreve midtbanegeneralens tjenester ut 2002. Beslutning om dette bør tas i løpet av kort tid. # - Spør ham, sier Ståle, og peker på sportsdirektør Jacobsen.

Men Jacobsen vegrer seg for å gi det sjølsagte svaret: At klubben ønsker å benytte opsjonen.

- Vi får se hvordan Ståle gjør det i EM. Spiller han bra, får vi sikkert tilbud på ham. Kommer noe som også passer Ståle, kan det bli vanskelig å si nei til å sende ham utenlands igjen.

Svarer Jacobsen - og glemmer et øyeblikk at Solbakken allerede spiller utenlands.

- Norge og Danmark er jo så likt, sier han.

- Hva er Solbakken verdt?

- Det lar vi kjøperklubbene vurdere først.

Tøft program

Gårsdagens innsats er Solbakkens beste bevis på lojaliteten til arbeidsgiveren. Kapteinen spilte hele kampen, og gjennomførte uten tegn til svakhet. Det til tross for 89 steintøffe minutter fra landskampen mot Slovakia lørdag kveld. Tre timer toppfotball på knappe 22 timer.

- På grensen til det forsvarlige, sier Solbakken om opplegget.

Han påstår at det ikke var normal skarphet i beina. Vanskelig å se for oss som ikke kjente det sjøl. Solbakken er AaBs bestemann på kondisjonstestene. Han la grunnlaget med intensiv løpetrening under skadeperioden i vinter.

- Utrolig. Han er en foregangsfigur for de andre, sier AaB-trener Hans Backe.

At Solbakken spiller to gode kamper så tett, forteller nok Nils Johan Semb at han har et midtbanealternativ som neppe svikter fysisk i løpet av et kompakt sluttspill. Men fornuften setter grenser. Solbakken skal spille cupfinale for AaB allerede torsdag. Derfor er han og Semb enige om at Italia-kampen er uaktuell.

- Ingen vits i å rive ned kroppen og risikere formen med fire kamper på ei uke, sier Solbakken.

- Er høyaktuell

I går spilte Solbakken tre-fire feilpasninger tidlig i kampen. Det så klønete ut. Resten av kampen så han ut som noe Semb vil savne mot Italia. Semb har sagt at førsteelleveren mot Spania skal testes mot Italia. Men Solbakken har snakket med Semb, og tror han er aktuell for sentralrollen likevel.

- Jeg har for stor respekt for de andre (Kjetil Rekdal og Bent Skammelsrud) til å si at jeg skal ha plassen. Men jeg føler meg høyaktuell, sier han.

Og utdyper slik:

- Slik som jeg ser det er det veldig tett. Det er Myggen - så får vi se hvem som spiller på de to andre plassene.

- Jeg er i alle fall i god form.

IRRITERT OG GOD: Ståle Solbakken prøvde å dra med seg lagkameratene så godt han kunne. Men det holdt ikke til Champions League-plass.