Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle tror Drillo angrer på nedrakkingen av Barca

- Selv er jeg drittlei hele laget, flirer FCK-sjefen.

HVEM ER BEST?: Akkurat hva Eric Abidal mente med denne gesten mot Cristiano Ronaldo vet bare han selv, men Barcelona hadde all grunn til å le av sine kritikere etter 5-0-seieren mot Real Madrid i kveld. Foto:  REUTERS/Albert Gea (SPAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
HVEM ER BEST?: Akkurat hva Eric Abidal mente med denne gesten mot Cristiano Ronaldo vet bare han selv, men Barcelona hadde all grunn til å le av sine kritikere etter 5-0-seieren mot Real Madrid i kveld. Foto: REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv den argeste Barcelona-kritiker skal få problemer med å finne noe å sette fingeren på etter gårsdagens 5-0-nedsabling av Real Madrid.

Selv om etterpåklokskap er den mest presise formen for vitenskap er det likevel lov å minne om uttalelsene til landslagssjef Egil «Drillo» Olsen for fire uker siden - da han betegnet Barcelona som både overvurdert og dårligere enn Real Madrid.

FCK-trener Ståle Solbakken har et godt forhold til Drillo, og er den del av den samme tankesmia, men han tror 68-åringen fikk seg en liten tankevekker i går.

- Jeg er enig med Egil i mye. Men pasningsspillet, tempovekslingene og det fremadrettede spillet i mellomrommet hos Barcelona er fantastisk. Jeg tror Egil angret litt på de uttalelsene under kampen i går, sier Solbakken til Dagbladet.

- Fortidas fotball
Drillo uttalte seg dagen før FCK møtte Barcelona i Parken, der han ganske riktig spådde at Ståles menn hadde gode muligheter til å ta med seg poeng.

Resten av analysen var som følger:

- Jeg synes Barcelona til og med er litt overvurdert. Ting tyder på at Real Madrid er bedre akkurat nå. De skaper iallfall langt flere målsjanser og scorer flere mål enn Barcelona, og det har de gjort med mer enn 1000 færre pasningstrekk. Det er litt spennende å se hvor utviklingen vil gå nå, for José Mourinho står for noe helt annet stilmessig.

- Det er bare flott om andre lag tar etter Barcelona, for jeg tror på mange måter de representerer fortidas fotball, sa Drillo, som i rettferdighetens navn også mente at Pep Guardiola disponerer verdens beste spillermateriell.

- Grov overvurdering fra Mourinho
Ståle Solbakken har tapt 0-2 borte og greid 1-1 hjemme mot Barcelona i høst. Selv om det gjerne blir søkt å sammenligne enkeltresultater i fotball, er det likevel fristende å spørre FCK-treneren:

- Hva var det Mourinho gjorde galt i går?

- Jeg har egentlig ingen forutsetninger for å si det jeg sier nå, men jeg tror at han som Inter-trener var flink til å ta ekstreme forholdsregler fordi han hadde innsett at de hadde et mye dårligere lag. Som Real-trener hadde han ikke tapt én kamp før i går, de har spilt god fotball, vært kompakte og dyktige i kontringsspillet. Så jeg tror det handlet om en grov overvurdering av eget lag. Han stolte altfor mye på at Real Madrid kunne vinne kampen uten å ta hensyn til Barcelona. Det kan godt hende at det jeg sier nå er veldig feil, men det var slik det så ut.

- I starten kunne det se ut som han ønsket å ligge lavt og kjøre kontringer?

- Ja, men jeg synes ikke laget virket veldig kompakt. Det var mange som lå ute av posisjonene sine. Kun Ronaldo hadde det lille ekstra i kontringene. Etter hvert mistet de fullstendig hodet, og de fikk en dårlig avslutning på kampen med en lang karantene på Ramos. Alle Mourinho-hatere i verden, og jeg er ikke blant dem, hade nok en god kveld. Det var en svart kveld på banen og på benken, sier Ståle.

Best i mellomrommet
Selv er han ikke bare imponert over det offensive registreret til Barcelona, men også over det tette og aggressive forsvarsspillet, med perfekte avstander i laget.

Samtidig begynner han å få hele Barcelona litt opp i halsen.

- Jeg er drittlei Barcelona, flirer han.

- Jeg har sett så mange av kamper av dem (7-8 fra i år, og ca. tre fra fjoråret der de fikk trøbbel, journ.anm.). Alt det avgjørende i spillet deres kommer fra mellomrommet. Så fort det blir litt for god plass der trer de inn dit, og derfra eksploderer det. Det er det som er så imponerende. Så fort det åpner seg litt, så straffer de motstanderen.

MENTE BARCELONA VAR OVERVURDERT: Tidligere denne måneden sa Drillo både at Barcelona var overvurdert og at de representerer fortidas fotball. Ståle Solbakken tror landslagssjefen fikk seg en tankevekker under gårsdagens El Clasico. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MENTE BARCELONA VAR OVERVURDERT: Tidligere denne måneden sa Drillo både at Barcelona var overvurdert og at de representerer fortidas fotball. Ståle Solbakken tror landslagssjefen fikk seg en tankevekker under gårsdagens El Clasico. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Både på 3-0 og 4-0 så Messi ut til å finne Villa i bakrommet, men Ståle mener det var samme opplegget der også.

- Det var aldri direkte i bakrom fra langt bak på banen. De angriper bakrommet når de er løs i mellomrommet. Det var der vi var heldige og dyktige til å demme opp. Det kommer overraskende løp innimellom, men det er ikke det de baserer seg på, sier Solbakken.

Forsvarer seg med ballen
Foran 2-0-målet til Pedro holdt Barcelona ballen i laget i 29 trekk. Xavi hadde ufattelige 114 pasninger i løpet av kampen - 110 av dem gikk der de skulle.

En av Drillos kjepphester har vært at selv de beste lagene i verden - som Barcelona og Spanias landslag - ville vært enda bedre om de spilte mer gjennombruddshissig.

- Er du enig med Drillo der?

- Ja og nei. Enkelte ganger kunne de søkt gjennombruddet oftere. Men som vi så i går, så søker de det jo såpass ofte at det hele tida er en trussel. Og så gjør de det når sannsynligheten for å lykkes er veldig stor.

- Samtidig gjør de noe når de leder med 2-0 og 3-0, som aldri praktiseres i Norge. De forsvarer seg med ballen i laget. Det er Real som måtte fram, men Barcelona hviler samtidig som de forsvarer seg med ballen, sier Solbakken.

Solbakken havnet i klammeri med Pep Guardiola etter 1-1-kampen i Parken, men Barcelona-treneren var likevel raus nok til å rose både nordmannen og FCK - som han mente ville kjempet på øvre halvdel i La Liga om de hadde holdt til der.

- Ble du litt styrket i trua på det etter kampen du så i går?

- Nei, jeg tror ikke vi ville kjempet i toppen. Men i og med at jeg har sett mye Barcelona, har jeg sett mye spansk fotball. Og jeg er litt overrasket over kvaliteten på nedre halvdel, det har skuffet meg fælt. Vi ville vært et OK midtlag, tror jeg, men ikke i toppen. Vi har ikke den bredden over en hel sesong. Hadde vi spilt som vi gjorde mot Barcelona i tre av fire omganger hadde vi nok gjort det, men det ville vi ikke klart, sier Solbakken.

Egil «Drillo» Olsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser gjennom tirsdagen.

FOR STOR TRO PÅ EGET LAG: Ståle Solbakken mistenker José Mourinho for å ha overvurdert sitt eget lag - grovt. Foto:  REUTERS/Gustau Nacarino
FOR STOR TRO PÅ EGET LAG: Ståle Solbakken mistenker José Mourinho for å ha overvurdert sitt eget lag - grovt. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!