Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ståle var førstevalget hele tida

Men Solskjær diskuterte aldri Drillo/Solbakken-løsningen med Semb.

- UVANLIG, MEN SPENNENDE VRI: Ole Gunnar Solskjær tok del i diskusjonen rundt ansettelsen av ny landslagssjef, men hadde ikke sett for seg løsningen NFF endte opp med. - En uvanlig, men spennende vri, sier Solskjær.Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
- UVANLIG, MEN SPENNENDE VRI: Ole Gunnar Solskjær tok del i diskusjonen rundt ansettelsen av ny landslagssjef, men hadde ikke sett for seg løsningen NFF endte opp med. - En uvanlig, men spennende vri, sier Solskjær.Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Som Dagbladet skrev på tirsdag, ble Ole Gunnar Solskjær spurt til råds av Nils Johan Semb i ansettelsesprosessen av ny landslagssjef.

Sluttløsningen der Egil «Drillo» Olsen tok ansvaret fram til Ståle Solbakkens kontrakt med FC København utløper, var imidlertid ikke noe tema da reservelagstreneren til Manchester United og toppfotballsjefen hadde telefonisk kontakt.

- Vi diskuterte ikke en slik løsning for landslaget da jeg snakket med ham, og heller ikke timingen på det, men begge navnene var der, sier Solskjær til Dagbladet.

- Uvanlig og spennende
Når det er sagt, synes han Semb og Norges Fotballforbund (NFF) har kommet fram til en god løsning.

- Det er en spennende og uvanlig vri. Det skal bli interessant å følge. Egil har gjort det bra etter at han kom tilbake, og det er ingen grunn til at han ikke skulle fortsette å levere resultatet. Dessuten har jeg følt at Ståle har vært førstevalget lenge, understreker Solskjær.

Flere har påpekt at det kan føre med seg komplikasjoner at både Drillo og Solbakken sitter på oppsigelse. Solskjær ser ikke bort fra at det kan få uheldige konsekvenser og trekker paralleller til da sir Alex Ferguson annonserte sin avgang i Manchester United sommeren 2002.

- I Manchester merket vi at det skjedde noe psykologisk blant spillerne da sjefen (Ferguson) sa han skulle slutte etter sesongen. Det er selvfølgelig en spesiell situasjon at Ståle ikke får jobben før om to år, og det blir spennende å se hvordan det går. Det er en ny situasjon for landslaget, for Ståle og for spillerne i FC København. Jeg tror imidlertid ikke at det gjør noe for landslaget når de vet at Egil er sjefen nå og at Ståle blir sjef seinere. Jeg håper og tror at det ikke kommer til å få noen innvirkning, sier Solskjær.

Fikk landslagstilbud
Selv var ikke United-legenden aktuell for noe landslagsoppdrag denne gangen, men han fikk tilbudet før Drillo kom inn som en vikarløsning i januar.

- Jeg kunne nok ha tatt jobben hvis jeg ville, sier Solskjær i dag.

Han forholder seg heller ikke til spekulasjonene som knytter ham til jobben som Erik Hamréns erstatter i Rosenborg.

- Jeg har ikke hørt noe fra Rosenborg. Som fotballspiller blir man vant til at man har spekulasjoner rundt seg hele tida. Akkurat slik er det som trener også. Da jeg var aktiv, hørte jeg aldri fra noen andre klubber enn Tottenham (i 1998), som jeg sa nei til. Jeg har sagt nei til et par trenerjobber tidligere, men det er 10 måneder siden jeg sist sa nei til et tilbud nå. Akkurat nå forholder jeg meg bare til jobben min i Manchester, sier Solskjær.

Følger Ferguson
Så lenge sir Alex Ferguson sitter ved roret på Old Trafford, har kristiansunderen ingen planer om å flytte på seg.

- Jeg trives veldig godt i Manchester, men klubben er nok snart i forandring også. Sjefen vet ikke hvor lenge han blir, selv om det ser ut som han blir i mange år til. I utgangspunktet har jeg tenkt til å bli så lenge han er her, så får vi se hva klubben vil etter det, sier Solskjær, som mer eller mindre har bestemt seg for at at det er fotballtrener han skal bli.

- Forsåvidt. Man vet aldri. Man kan gå på en smell og få sparken. Jeg trives veldig godt med det jeg holder på med nå, og jeg må være i fotballen for å få nok utfordringer og fordi det er det jeg kan.

Enklere å ta straffe på Old Trafford
I ettermiddag holdt Solskjær foredrag under cupfinaleseminaret, som arrangeres av Norsk fotballtrenerforening, på Ullevaal-stadion med store deler av norsk trenerelite på tilhørerbenken.

Der pratet han i hovedsak om ungdomsarbeidet i Manchester United, som er blant de ledende klubbene i England på å produsere proffspillere til ligasystemet. Solskjær var kjent som en iskald avslutter i sin tid som spiller, men var ikke like selvsikker i denne sammenhengen.

- Det var nervøst. Jeg hadde heller tatt et straffespark foran 76.000 tilskuere på Old Trafford enn dette. Men så var det første gangen også, avslutter han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media