Ståle vil ikke erstatte Åge

Blir smigret hvis tilbudet kommer.

• Les også: Hareide vurderer å gi seg med fotball

(Dagbladet.no): Ståle Solbakken er en kjempesuksess som trener for danske FC København.

I dag slår avisa B.T. opp at nordmannen ikke ønsker å overta etter Åge Hareide - dersom landslagssjefen gir seg med EM-exit onsdag kveld.

- Det er ikke aktuelt for meg. Jeg forholder meg til min kontrakt med FCK. Da jeg forlenget med FCK i sommer visste jeg at jeg bandt meg til klubben de fire neste årene, sier Solbakken til den danske avisa.

- Jeg trives med det. Jeg brenner for å bygge opp et lag i FCK.

Solbakken avviste også overfor Dagbladet.no i mai at han er en kandidat når Hareide gir seg som Norge-trener. Og det var før han skrev under ny FCK-kontrakt.

- Jeg har ikke tenkt på det, men smigrende er det jo. Uansett tror jeg ikke at jeg blir Hareides etterfølger, sa Solbakken til Dagbladet.no.

Ifølge B.Ts norske kilder er Solbakken førstevalget til Norges Fotballforbund dersom Hareide gir seg. Og på sikt kan det hende den tidligere HamKam-treneren åpner opp for en landslagsjobb.

VIL BLI I KØBENHAVN: Ståle Solbakken har ingen planer om å bryte sin ferske fireårskontrakt med FCK, selv om landslagsjobben blir tilgjengelig i Norge. Foto: Scanpix
VIL BLI I KØBENHAVN: Ståle Solbakken har ingen planer om å bryte sin ferske fireårskontrakt med FCK, selv om landslagsjobben blir tilgjengelig i Norge. Foto: Scanpix Vis mer

- Alle trenere vil synes at det er noe ekstra med å være trener for sitt eget land. Det vil være en stor ære for meg, sier Solbakken.

39-åringen ble i oktober også lansert som en mulig ny dansk landslagssjef, da Morten Olsen mislyktes med å ta Danmark til EM.