Ståle ydmyket av Moas Hannover

- En grei kamp mot et lag av høy klasse.

FORTVILTE: Ståle Solbakken måtte fortvilet konstatere at Köln ikke hadde den nødvendige kvaliteten framover på banen samtidig som forsvaret var like lekk som tidligere i sesongen borte mot Hannover. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex Domanski
FORTVILTE: Ståle Solbakken måtte fortvilet konstatere at Köln ikke hadde den nødvendige kvaliteten framover på banen samtidig som forsvaret var like lekk som tidligere i sesongen borte mot Hannover. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex DomanskiVis mer

HANNOVER (Dagbladet): Hannover - Köln 4-1.

Ståle Solbakken fikk seg endelig en opptur med seier mot Hertha Berlin forrige helg. I dag var det derimot tilbake til virkeligheten i møte med Hannover og Moa Abdellaoue.

Avgjørelsen kom i løpet av fem skjebnesvangre minutter, innledet av et kontroversielt straffespark for hjemmelaget og avsluttet med en flott scoring av tidligere Tippeliga-spiller Mame Biram Diouf.

Utvilsomt svært frustrerende for trener Solbakken, som like før de avgjørende scoringene måtte se sitt Köln-lag, uten en suspendert storscorer Lukas Podolski, misbruke to enorme sjanser til å gå opp i ledelsen.

- Det var en grei kamp mot et lag av høy klasse. Til slutt er det en fortjent seier, men vi er gode i lange perioder, sier Solbakken til Dagbladet, før han tillegger:

- Det er klart det er kjipt at vi ikke setter sjansene våre. Det er veldig små marginer som avgjør.

Uten Podolski I Podolskis karantenefravær valgte Solbakken å starte med sin relativt ferske signering Mikael Ishak som Milivoje Novakovics spissmakker.

Og den 18-årige svensken var nær en drømmeåpning i sin første seriekamp fra start. Milivoje Novakovic kom alene med Ron-Robert Ziegler, men klarte ikke å løfte ballen over Hannover-keeperen. Returen falt til Ishak, men svensken sendte utrolig nok ballen til side for det tomme målet.

Hannover, med vår egen Moa Abdellaoue på spissplass, var derimot langt mer effektiv. Moa lot et innlegg gå videre til en total umarkert Jan Schlaudraff på bakerste stolpe. Keeper Rensing reddet den første avslutningen, men kunne ikke hindre oppfølger Lars Stindl.

Hannovers midtbanemann pirket ballen forbi Kölns sisteskanse og satt enkelt inn ledermålet. Fullt fortjent, til tross for Kölns gigantsjanse i åpningsminuttene.

Moa byttet ut Like før pause slo Solbakkens menn  tilbake - mot spillets gang. Keeper Zieler reddet først mesterlig fra Christian Clemens. Corneren kunne Hannover-keeperen derimot ikke gjøre noe med. Kevin Pezzoni kom seg foran stopper Haggui og headet flott inn utlikningen.

Til tross for en brukbar førsteomgang ble det med den ene omgangen for spiss Moa, som ble ersattet med tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf.

Det kunne umiddelbart gitt uttelling, da Diouf var centimetre fra å nå et flott innlegg fra Schlaudraff. Sjansen var riktignok bare en parentes i forhold til Kölns enorme muligheter noen minutter seinere.

Ishaks distanseskudd ble først reddet av Zieler. Returen fanget spiss Novakovic opp, men igjen reddet Hannover-keeperen på mesterlig vis.

- Vi må gi honnør til Zieler. Det var noen fantastiske redninger og de var like avgjørende som målene, sier en fornøyd Hannover-trener Mirko Slomka.

Like etter kunne Zieler bare stå å se på bortelagets sjansesløseri. Ishak smalt til fra like utenfor sekstenmeteren. Ballen gikk i høyre stolpe og ut til Novakovic. Men igjen sviktet sloveneren og Ståle Solbakken måtte fortvilet se at ballen trillet utenfor det åpne målet.

Köln-kollaps Det skulle vise seg å koste for Köln. Stopper Henrique Sereno kastet seg inn i en duell med Rausch inne i egen sekstemeter. Dommer Stark pekte på straffesparkmerket og banens beste, Jan Schlaudraff, førte hjemmelaget i ledelsen.

- Det var 50/50. De hadde en tvilsom situasjon tidligere i kampen og to halve straffespark ble vel til et helt, sier Solbakken.

Like etter raknet det fullstendig i Köln-forsvaret. Konan Ya og Diouf kombinerte fint og sistnevnte fikk til slutt all verdens tid til å sette inn 3-1. Og i løpet av noen få minutter var kampen kjørt for Solbakken og Köln.

På slutten satte Diouf sin andre for dagen og Köln-kollapsen var et faktum. Når rivalene i nedrykksstriden Freiburg og Wolfsburg i tillegg vant i helgen, kunne Solbakken til slutt konstatere til Dagbladet:

- Det var ingen god helg for oss.