Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståles 16-åring misset gigantsjanse på overtid

Kenneth Zohore kunne blitt tidenes yngste målscorer i Champions League.

FORTVILET: FCK-innbytter Kenneth Zohore (16) misset sjansen til å sikre poeng - og samtidig skrive navnet sitt inn i Champions League-historien - to og et halvt minutt på overtid mot Rubin Kazan.  Foto: Mikhail Metzel, AP/Scanpix
FORTVILET: FCK-innbytter Kenneth Zohore (16) misset sjansen til å sikre poeng - og samtidig skrive navnet sitt inn i Champions League-historien - to og et halvt minutt på overtid mot Rubin Kazan. Foto: Mikhail Metzel, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rubin Kazan - FC København 1-0.

To minutter og 24 sekunder på overtid fikk 16-åringen Kenneth Zohore en gigantisk mulighet til å berge poenget som i praksis ville sikret FCK en plass i åttedelsfinalen.

Men unggutten satte ballen rett på keeper, og mistet dermed sjansen til å sette en solid Champions League-rekord. Zohore, som fyller 17 år 31. januar 2011, ville blitt yngste målscorer i turneringen med god margin.

Rekorden tilhører Peter Ofori-Quaye som var 17 år og 195 dager da han scoret trøstemålet da Olympiakos tapte 5-1 mot Rosenborg i 1997.

Zohore ble også byttet inn på Camp Nou i oktober, og fortalte etter kampen at han trodde Ståle Solbakken spøkte da han fikk beskjed om å gjøre seg klar til å spille mot stopperparet Pique og Puyol.

Endelig hjemmeseier Mål ble det ikke, og Rubin Kazan tok dermed sin første hjemmeseier i Champions League, og sikret dermed spenning før siste runde i gruppe D.

Det russiske laget hadde spilt fem uavgjort av fem mulige på hjemmebane i det fineste europeiske selskapet. Et straffespark på overtid av første omgang var det som måtte til for å sikre seieren mot Ståle Solbakkens menn.

Solbakken håpet før kampen at han ville bli den første treneren som reiste fra Kazan med en seier i bagasjen. I stedet ble han den første til å forlate byen tomhendt i Champions League-sammenheng.

FCK kunne tatt en tidlig ledelse da Jesper Grønkjær kom rundt på kanten og la inn foran mål, men Christian Bolaños løftet ballen over mål.

På overtid i første omgang var det i stedet hjemmelaget som tok ledelsen på straffe. Ett innlegg inn i feltet strøk rett over hodet på en Rubin-spiller og traff i stedet armen til Grønkjær som markerte ham.

Christian Noboa hamret straffesparket opp i nettaket.

N'Doye i tverrliggeren FCK jaktet utlikning i andre omgang, men klarte ikke å skape mange muligheter før Dame N'Doye plutselig banket ballen i tverrliggeren et kvarter før full tid.

På overtid vendte 16-åringen Kenneth Zohore seg fri i feltet og hadde en gigantisk mulighet til å redde poeng for FCK, men innbytteren satte ballen rett i brystet på keeper Sergej Ryzjikov.

Kazan har dermed seks poeng, bare ett bak FC København før de siste kampene. Rubin har en tøff bortekamp mot Barcelona - men vant 1-0 på Camp Nou i fjor. Dessuten kan Barcelona alt være gruppevinner da, om de vinner borte mot Panathinaikos seinere i kveld.

Grekerne kommer til Parken i siste runde, mest sannsynlig fortapte med tanke på avansement. FCK sender seg selv videre med seier der.

TRAFF TVERRLIGGER: Dame N'Doye var nærmest mål for FC København i ordinær tid. Foto: Jurij Kotsjetkov, EPA/Scanpix
TRAFF TVERRLIGGER: Dame N'Doye var nærmest mål for FC København i ordinær tid. Foto: Jurij Kotsjetkov, EPA/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!