FORTVILET: FCK-innbytter Kenneth Zohore (16) misset sjansen til å sikre poeng - og samtidig skrive navnet sitt inn i Champions League-historien - to og et halvt minutt på overtid mot Rubin Kazan.  Foto: Mikhail Metzel, AP/Scanpix
FORTVILET: FCK-innbytter Kenneth Zohore (16) misset sjansen til å sikre poeng - og samtidig skrive navnet sitt inn i Champions League-historien - to og et halvt minutt på overtid mot Rubin Kazan. Foto: Mikhail Metzel, AP/ScanpixVis mer

Ståles 16-åring misset gigantsjanse på overtid

Kenneth Zohore kunne blitt tidenes yngste målscorer i Champions League.

(Dagbladet): Rubin Kazan - FC København 1-0.

To minutter og 24 sekunder på overtid fikk 16-åringen Kenneth Zohore en gigantisk mulighet til å berge poenget som i praksis ville sikret FCK en plass i åttedelsfinalen.

Men unggutten satte ballen rett på keeper, og mistet dermed sjansen til å sette en solid Champions League-rekord. Zohore, som fyller 17 år 31. januar 2011, ville blitt yngste målscorer i turneringen med god margin.

Rekorden tilhører Peter Ofori-Quaye som var 17 år og 195 dager da han scoret trøstemålet da Olympiakos tapte 5-1 mot Rosenborg i 1997.

Zohore ble også byttet inn på Camp Nou i oktober, og fortalte etter kampen at han trodde Ståle Solbakken spøkte da han fikk beskjed om å gjøre seg klar til å spille mot stopperparet Pique og Puyol.

Endelig hjemmeseier Mål ble det ikke, og Rubin Kazan tok dermed sin første hjemmeseier i Champions League, og sikret dermed spenning før siste runde i gruppe D.

Det russiske laget hadde spilt fem uavgjort av fem mulige på hjemmebane i det fineste europeiske selskapet. Et straffespark på overtid av første omgang var det som måtte til for å sikre seieren mot Ståle Solbakkens menn.

Solbakken håpet før kampen at han ville bli den første treneren som reiste fra Kazan med en seier i bagasjen. I stedet ble han den første til å forlate byen tomhendt i Champions League-sammenheng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FCK kunne tatt en tidlig ledelse da Jesper Grønkjær kom rundt på kanten og la inn foran mål, men Christian Bolaños løftet ballen over mål.

På overtid i første omgang var det i stedet hjemmelaget som tok ledelsen på straffe. Ett innlegg inn i feltet strøk rett over hodet på en Rubin-spiller og traff i stedet armen til Grønkjær som markerte ham.

Christian Noboa hamret straffesparket opp i nettaket.

N'Doye i tverrliggeren FCK jaktet utlikning i andre omgang, men klarte ikke å skape mange muligheter før Dame N'Doye plutselig banket ballen i tverrliggeren et kvarter før full tid.

På overtid vendte 16-åringen Kenneth Zohore seg fri i feltet og hadde en gigantisk mulighet til å redde poeng for FCK, men innbytteren satte ballen rett i brystet på keeper Sergej Ryzjikov.

Kazan har dermed seks poeng, bare ett bak FC København før de siste kampene. Rubin har en tøff bortekamp mot Barcelona - men vant 1-0 på Camp Nou i fjor. Dessuten kan Barcelona alt være gruppevinner da, om de vinner borte mot Panathinaikos seinere i kveld.

Grekerne kommer til Parken i siste runde, mest sannsynlig fortapte med tanke på avansement. FCK sender seg selv videre med seier der.

TRAFF TVERRLIGGER: Dame N'Doye var nærmest mål for FC København i ordinær tid. Foto: Jurij Kotsjetkov, EPA/Scanpix
TRAFF TVERRLIGGER: Dame N'Doye var nærmest mål for FC København i ordinær tid. Foto: Jurij Kotsjetkov, EPA/Scanpix Vis mer