Ståles forhold til Podolski kan ha reddet Köln-jobben

- Han liker Solbakken som trener, sier supporterleder.

KAN HA REDDET STÅLE:Ståle Solbakken får fortsette som Köln-trener. Noe av grunnen kan være hans gode forhold til Lukas Podolski. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND
KAN HA REDDET STÅLE:Ståle Solbakken får fortsette som Köln-trener. Noe av grunnen kan være hans gode forhold til Lukas Podolski. Foto: EPA/ROLF VENNENBERNDVis mer

(Dagbladet): Köln-styret innkalte til pressekonferanse i ettermiddag - og de fleste forventet at Ståle Solbakken ville få beskjed om at han er ferdig i klubben.

Klubbens daglige leder Claus Horstmann fortalte derimot den fremmøtte pressen at Solbakken har full tillit.

- Vi har kommet frem til at Ståle Solbakken forblir hovedtrener for FC Köln. Det er ikke treneren sin feil at vi er i den situasjonen vi er i. Det er spillerne som må ta skylda, sa Horstmann.

KAOS I KÖLN: Det var rundt 100 journalister som møtte opp på treningsfeltet i dag. Foto: Andreas B. Høyer/Dagbladet.
KAOS I KÖLN: Det var rundt 100 journalister som møtte opp på treningsfeltet i dag. Foto: Andreas B. Høyer/Dagbladet. Vis mer

Avgjørelsen ble tatt etter samtale med klubbens spillere.

Podolski avgjørende Supporterleder Daniel Neuhöfer mener Solbakkens gode forhold til stjernespiss Lukas Podolski kan ha sørget for at nordmannen fikk beholde jobben.

- Alle mener at Solbakken er en grei fyr, men mange supportere er i tvil om han er rett mann til å snu resultatene. Det er tydelig at spillerne fortsatt ønsker Solbakken som sjef, og det er helt avgjørende for ham.Spesielt Podolski liker Ståle som trener, og jeg er helt sikker på at det har vært en viktig faktor for at han fortsatt er Köln-trener, sier Neuhöfer til Dagbladet.

Neuhöfer er styremedlem i Fan-Projekt 1. FC Köln, som er over 7500 medlemmer som danner kjernen blant de 50 000 tilskuerne på hjemmekampene.

Foto: EPA/MARIUS BECKER
Foto: EPA/MARIUS BECKER Vis mer

Ståle Solbakken startet Köln-oppholdet med å frata Podolski kapteinsbindet, og flere spekulerte i at det var et dristig valg av nordmannen. Podolski har derimot overbevist på banen denne sesongen, og står med 17 scoringer i serien. Det er tredje flest i Bundesliga - og i tillegg for en klubb som ligger helt nede på kvalikplass på tabellen.

- Sesongen har vist at Podolski er svært viktig for Solbakken, men også at Solbakken har vært viktig for formen til Podolski, sier Neuhöfer til Dagbladet.

Overrasket alle På pressekonferansen ble det klart at Köln-ledelsen gjør drastiske endringer i forberedelsene til neste kamp. Supporterlederen tror Solbakken må benytte andre spillere enn han vanligvis ville gjort.

Lokalavisa Express hadde allerede tidlig i dag gått ut med nyheten om at tidligere Köln-trener Frank Schaefer var førstevalget til å ta over etter Solbakken. Tyske Sky leste opp samme nyhet med jublende Köln-supportere i bakgrunnen. Neuhöfer sier til Dagbladet at alle ble overrasket da Köln-ledelsen ga Solbakken ny tillit.

Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

- Jeg tror alle ble overrasket. Fra i dag vil vi nok se en annen Ståle Solbakken i klubben. Før har han vært en snill og grei trener. Nå tror jeg vi ser en tøffere fyr. Han må utvilsomt gjøre noen grep, sier Neuhöfer.

Fungerende Köln-president Werner Wolf sa følgende på dagens pressekonferanse:

- Etter intensive samtaler og analyse er vi sikker på at Ståle Solbakken er rett mann for en sportslig snuoperasjon. Han har ledelsens fulle tillit til å gjennomføre de avtalte endringene, sier Wolf.

Foto: AP Photo/Frank Augstein
Foto: AP Photo/Frank Augstein Vis mer