Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståles kaptein blir flau av å se tabellen

Lørdag kan to gamle Wolves-helter hjemsøke nordmannen.

SKUFFET: Wolves-kaptein Karl Henry hadde forventet at laget skulle kjempe i toppen av Championship denne sesongen. Det er ikke for seint ennå, men etter over halvspilt serie ligger laget bare på 14. plass. 
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
SKUFFET: Wolves-kaptein Karl Henry hadde forventet at laget skulle kjempe i toppen av Championship denne sesongen. Det er ikke for seint ennå, men etter over halvspilt serie ligger laget bare på 14. plass. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wolves var tilsynelatende på rett vei, hadde vunnet tre av de fire siste kampene og var en tvilsom dommeravgjørelse unna poeng i en tøff bortematch mot Middlesbrough.

Så raknet det fullstendig med 0-3 hjemme mot dumpekandidat Peterborough - og den forsiktige optimismen som rådet ble raskt erstattet av sedvanlig frustrasjon.

Lørdag tar de imot nok et svakt plassert lag på Molieneux, 20.-plasserte Ipswich. Likevel er det ventet så mange som 28 000 tilskuere, hvilket er sesongbeste, og én av årsakene er at en gammel helt vender hjem.

Ståle føler ekstra press
Mick McCarthy var Wolves-manager i seks sesonger før han fikk sparken i februar i år. Nå har han overtatt et Ipswich i krise, og seks seirer på de 11 første kampene som sjef tyder på at Ståle Solbakken & co kan få det tøft. McCarthys assistent er for øvrig Terry Connor - som ble fjernet av Ståle Solbakken i Wolves i starten av sesongen. Da hadde han vært 13 år i klubben.

Nordmannen legger ikke skjul på at McCarthys tilbakekomst til Molieneux - der han altså har han en høy stjerne - gjør kampen ekstra spesiell også for ham.

- Hvis det er noe ekstra press på noen rundt det at Mick kommer tilbake, må det være på manageren som har erstattet ham. Han gjorde det veldig bra her over en lang periode, og forhåpentligvis får han en hyggelig velkomst fra publikum, sier han til Express and Star.

FIKK SPARKEN: Terry Connor fikk sparken i høst, etter 13 år i Wolves. Connor ønsket seg managerjobben til Solbakken, men måtte vike for nordmannen. 
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
FIKK SPARKEN: Terry Connor fikk sparken i høst, etter 13 år i Wolves. Connor ønsket seg managerjobben til Solbakken, men måtte vike for nordmannen. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix Vis mer

Mesteparten av laget til Solbakken består av spillere McCarthy har signert. Lokalavisa tipper at sju av dem - Kevin Foley, Roger Johnson, Christophe Berra, Stephen Ward, Karl Henry, Kevin Doyle og Sylvan Ebanks-Blake - starter kampen mot Ipswich.

- Må skjerpe oss
Med seier vil Wolves ganske sikkert klatre fra 14. plassen på tabellen og være maksimalt seks poeng unna en playoffplass - med tap er de bare ett poeng foran Ipswich.

Kaptein Karl Henry synes det er pinlig at Wolves er så beskjedent plassert etter 24 kamper og over halvspilt sesong.

- Vi er flaue over hvor vi ligger i ligaen, og vi må gjøre noe med det. Vi var i ferd med å forbedre oss, og så leverte vi den forestillingen mot Peterborough. Vi må se oss selv i speilet og skjerpe oss. Det er frustrerende. Da vi rykket ned fra Premier League tror jeg alle, inkludert oss selv, forventet at vi skulle ligge i toppen i Championship, sier han.

Henry sier de sviktet både seg selv og Ståle Solbakken i 0-3-tapet, og at hele laget virket apatiske. Laget ble pepet ut av sine egne supportere.

- De fire kampene før det var veldig bra, og den ene kampen vi tapte mot Middlesbrough var vi det beste laget, sier han.

LEDET WOLVES I SEKS ÅR: Nå er Mick McCarthy sjef for Ipswich, som gjester Molieneux lørdag. Foto: (AP Photo/Jon Super)
LEDET WOLVES I SEKS ÅR: Nå er Mick McCarthy sjef for Ipswich, som gjester Molieneux lørdag. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

28 000 tilskuere godtar imidlertid ikke en fadese som mot Peterborough når Ipswich kommer på besøk i morgen, og Ståle Solbakken forventer at laget hans slår tilbake.

- Spillerne har fått beskjed om at det som skjedde sist var uakseptabelt, det kan ikke gjenta seg i framtida, sier han.

Henning Berg fikk sparken onsdag, men Solbakken frykter ikke at han kan være nestemann til å ryke.

- Jeg ser ikke noen grunn til å frykte for jobben min, jeg er her for å få noe til å skje. Jeg er bare i startfasen. Men jeg er ikke dum, jeg synes ikke jeg bør være her om jeg taper de neste 15 kampene - men jeg tror vi er på riktig vei. Vi prøver å forandre litt på stilen og ta klubben i en annen retning, og det tar tid, sier Wolves-manageren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!