Ståles mesterligadrøm lever

Tapte 1-2 borte mot Benfica.

Ståle Solbakkens drøm om å føre FC København til mesterliga for annet år på rad lever for fullt etter 1-2-tap mot Benfica tirsdag.

Atiba Hutchinsons bortemål på Estadio da Luz kan vise seg å være gull verd. For FCK vil 1-0-seier i returkampen i Parken om to uker være nok til en ny sesong i Europas beste selskap.

Den portugisiske storklubben har ennå ikke startet sin sesong, og det utnyttet FC København som spilte en god kamp. Hadde det ikke vært for en fryktelig feil av Rasmus Würtz, kunne det gått enda bedre.

Midtbanespilleren leverte en hårreisende tversoverpasning som forærte vertene en overgang de omsatte i 1-0-scoringen etter 25 minutter.

Rui Costa tok ballen og sendte den forbi keeper Jesper Christiansen som lot den gli under hendene.

Det var déjà vu for FCK, som i fjorårets mesterligakamp mot Benfica på samme arena ga bort et like unødvendig mål. Den gang var Tobias Linderoth synderen, nå var det altså hans erstatter på midtbanen som dummet seg ut.

FC København viste motstanderen for stor respekt innledningsvis, men anført av en opplagt Jesper Grønkjær spilte laget seg inn i kampen og fikk utligningen da Hutchinson fikk fulltreff i det 36. minutt.

Selvtilliten vokste hos gjestene, stemningen blant 56.000 på tribunene sank, og lenge så FCK ut til å ha full kontroll. Benfica led også under savnet av sin luftsterke stopper Luizao, som måtte ut med skade. Han ble erstattet av det amerikanske vidunderbarnet Freddy Adu, som ikke overbeviste.

HAR MULIGHETEN: Ståle Solbakken og FCK så ut til å klare uavgjort på bortebane, men Rui Costa ville det annerledes. Foto: AP
HAR MULIGHETEN: Ståle Solbakken og FCK så ut til å klare uavgjort på bortebane, men Rui Costa ville det annerledes. Foto: AP Vis mer

Solbakkens menn var i ferd med å trygge inn et uavgjort resultat da Rui Costa i det 86. minutt lyktes med et langskudd.

Benfica vant dermed kampen, men kan slett ikke føle seg trygge på avansement til mesterligaen.

-1-1 hadde vært et kjempegodt resultat, men vi har fortsatt et godt utgangspunkt, sa Rasmus Würtz som tok på seg hele skylden for det første baklengsmålet.

(NTB)

<B>OFRET SEG:</B> Brede Hangeland.
<B>VIKTIG BORTEMÅL:</B>Atiba Hutchinsons scoring gjør at FCK kan være optimister foran returmøtet mot Benfica.