Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståles suksesskjøp senket Blackburn

Sterk borteseier for Wolves.

MATCHVINNER: Bakary Sako banket ballen i mål etter corner snaue kvarteret før slutt. Her under en kamp mot Peterborough. 
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
MATCHVINNER: Bakary Sako banket ballen i mål etter corner snaue kvarteret før slutt. Her under en kamp mot Peterborough. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix Vis mer

Blackburn - Wolves 0-1

BLACKBURN/OSLO (Dagbladet): Ståle Solbakken og Wolves tok en fin borteskalp i Championship da Blackburn ble slått 1-0 i ettermiddag.

Nordmannen kom til Ewood Park med et meget skadeskutt mannskap - Kevin Doyle, Björn Bergmann Sigurdarson, Stephen Hunt, Slawomir Pezko og Razak Boukari måtte alle bli igjen hjemme - og i tillegg måtte han unnvære David Edwards og Dorus de Vries, som var opptatt med sine respektive koners fødsel.

Likevel var Wolves det beste laget.

- En fantastisk seier, jeg er utrolig stolt av spillerne. Flere måtte spille på uvante posisjoner, og noen måtte spille på plasser de aldri har hatt før, sier Solbakken.

- Vi vinner fortjent i en vanskelig bortekamp, etter en vanskelig uke, legger han til.

Sylvain Ebanks-Blake hadde et stolpetreff før pause, og de siste 45 minuttene var det «Ulvene» som trykket på for et vinnermål.

STERK BORTESEIER: Ståle Solbakken har sett laget sitt vinne fem av de seks siste - i dag mot opprykksrival Blackburn. Foto: Express & Star
STERK BORTESEIER: Ståle Solbakken har sett laget sitt vinne fem av de seks siste - i dag mot opprykksrival Blackburn. Foto: Express & Star Vis mer

Suksesskjøpet Bakary Sako, som ble hentet fra Saint-Etienne like før overgangsvinduet stengte, hadde en fantastisk frispilling av innbytter Anthony Ford på stillingen 0-0. Men han tok ikke vare på sjansen.

I det 78. minutt tok Sako saken i egne hender.

En corner havnet ute hos franskmannen, som dro seg inn i feltet og banket ballen i mål fra 14 meter.

Mot slutten forsøkte Blackburn å pumpe opp lange baller i Wolves' straffefelt, men det var perfekt for de hodesterke midtstopperne Roger Johnson og Christophe Berra, som ryddet opp i stor stil.

Morten Gamst Pedersen ble for øvrig sittende på benken gjennom hele kampen, for andre gang på rad.

Wolves er nå på tredjeplass i Championship, to poeng bak ledende Leicester. Blackburn har falt ned til niendeplass.