Stalkeren fikk vite hvilket rom hun bodde på, og filmet henne naken gjennom et kikkehull

Nå saksøker sportsankeret hotellet for 600 millioner.

SAKSØKER: Det amerikanske sportsankeret Erin Andrews har nylig fremmet et krav på over 600 millioner kroner mot hotellkjeden Marriot etter at hun i 2008 ble filmet av en mann gjennom et kikkehull.  Foto: AP Photo/Peter Kramer/NTB Scanpix
SAKSØKER: Det amerikanske sportsankeret Erin Andrews har nylig fremmet et krav på over 600 millioner kroner mot hotellkjeden Marriot etter at hun i 2008 ble filmet av en mann gjennom et kikkehull. Foto: AP Photo/Peter Kramer/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det amerikanske sportsankeret Erin Andrews har nylig fremmet et krav på over 600 millioner kroner mot hotellkjeden Marriot etter at hun i 2008 ble filmet av en mann gjennom et kikkehull. Det kommer fram av rettsdokumenter Smoking Gun har fått tilgang på.

Videoen, der Andrews er helt naken, ble siden lagt ut på nettet.

Mannen som sto bak filmingen, Michael David Barrett, ble i 2009 dømt til tre år bak murene, men Andrews mente også hun hadde rett på erstatning etter at privatlivet hennes hadde blitt krenket.

Søksmål Hun har tidligere saksøkt hotellkjeden, men selskapets advokater argumenterte da for at kravet hennes var for utydelig. Det har hun nå gjort noe med.

Bakgrunnen for søksmålet er at Andrews hevder flere medarbeidere ved Marriott-hotellet i Nashville tilrettela for krenkelse av hennes privatliv. Det skriver Sports Illustrated.

Barrett skal ha fått informasjon om at hun bodde på hotellet og hvilket rom hun bodde på. Han ble også innkvartert på rommet vegg i vegg med hennes.

Etter at Barrett filmet sportsankeret og lastet opp videoklippene, startet FBI en etterforskning som til slutt ledet tilbake til ham. Han erkjente seg skyldig i desember 2009, men er også blant de Andrews nå krever penger av ifølge USA Today.

Kjent fjes Den 37 år gamle journalisten og TV-personligheten har de siste årene blitt et av de mest kjente fjesene på amerikansk fjernsyn.

Hun er leder for den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», og dekker mange av landets største sportsbegivenheter - blant annet Super Bowl.

Hun har også tidligere vært med på «Good Morning America».