- Stallen var ikke sulten nok

Solbakken om FCK sist sesong.

NY SJANSE: Ståle Solbakken har funnet forklaringen på lagets manglende suksess. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
NY SJANSE: Ståle Solbakken har funnet forklaringen på lagets manglende suksess. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ståle Solbakkens FC København har startet oppkjøringen til en ny sesong. Nordmannen tror laget er langt mer rustet for suksess i år.

Solbakken tok fatt på sin annen periode som FCK-trener på sensommeren i fjor. Da var laget i krise og på nedrykksplass, men under nordmannen ble det til slutt sølv og mesterligakvalifisering.

Likevel var ikke Solbakken helt fornøyd. Laget kunne spilt seg inn i gullkampen, men feilet i en rekke viktige kamper.

- Da jeg kom til klubben etter seks runder, følte jeg at det manglet litt villskap, litt galskap, litt sult og litt desperasjon. Skjer det ikke noe i troppen, får du ikke fram de to til tre siste prosentene, sier Solbakken.

- Hadde det trygt Før kommende sesong har den norske treneren gjort en del utskiftninger. På torsdagens trening var argentinske Franco Mussis og belgiske Steve De Ridder på plass, men flere nye forsterkninger, blant annet Tom Høgli, er også klar for klubben.

- Det var mange spillere som hadde vunnet to-tre mesterskap. Mange spilte på den samme måten som da jeg forlot klubben i 2011. De var bare litt treigere og dårligere. De hadde det trygt og trodde de ville vinne de fleste seriekampene. Det gjorde vi også, men dessverre tapte vi noen viktige toppkamper, er dommen fra Solbakken.

Solbakken advarer om at det kan ta tid før laget blir samspilt.

- Det er vanskelig å svare på om vi er blitt styrket. På sikt er jeg overbevist om at vi er det. Vi får se hvor lang tid det tar, sier han.

Gir nykommerne tid Den tidligere Köln og Wolves-treneren trekker spesielt fram to nykommere, men sier også at de må få tid til å finne seg til rette.

- Daniel Amartey kommer til å få spille mange kamper, men er bare 19 år. Vi kommer ikke til å bygge laget rundt ham ennå. Mussis hadde en fantastisk sesong i Argentina. Nå skal han finne seg til rette i en ny kultur så vi må gi ham tid, sier Solbakken.

FCK sesongåpner borte mot Silkeborg 20. juli.

(NTB-Ritzau)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer