- Stallordrebråket hører fortida til

Alonso mener Hockenheim-episoden er ferdigdiskutert.

LAGT SKANDALEN BAK SEG: Mange vil påstå at Ferrari-teamet slapp billig unna da de kun ble bøtelagt for bruken av stallordre da Felipe Massa (t.h.) slapp Fernando Alonso (f.v.) forbi seg. Alonso sier at han har lagt episoden bak seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach/
LAGT SKANDALEN BAK SEG: Mange vil påstå at Ferrari-teamet slapp billig unna da de kun ble bøtelagt for bruken av stallordre da Felipe Massa (t.h.) slapp Fernando Alonso (f.v.) forbi seg. Alonso sier at han har lagt episoden bak seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach/Vis mer

|||Ferrari-fører Fernando Alonso vil legge bråket rundt de kontroversielle stallordrene bak seg og mener årets formel 1-tittel vil henge like høyt om han skulle vinne den.

Under et løp på Hockenheim i juli ga Ferrari-stallen Felipe Massa ordre om å slippe lagkamerat Alonso forbi, slik at spanjolen kunne vinne det tyske Grand Prix-løpet.

Ferrari ble bøtelagt med 600.000 kroner for den tvilsomme hendelsen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) besluttet imidlertid onsdag å ikke straffe laget ytterligere, uten at Alonso så ut til å bry seg noe særlig om det.

- Ingen følelser
- Dette er noe som hører fortiden til, og det har allerede vært diskutert nok. Jeg har ingen spesielle følelser rundt dette, ingenting å si, sa Alonso pressekonferansen i forkant av helgens italienske Grand Prix i Monza.

- Jeg er glad for at FIA ser på reglene og får klarhet i dette. Vi ville respektert avgjørelsen uansett hva den ble, men ingenting hadde forandret seg for oss, la han til.

FIA vurderer nå om de skal gjøre endringer i regelen som skal forhindre at slike stallordre blir gitt. Selve hendelsen gjorde at det fortsatt er håp i Alonsos titteldrøm, men føreren mener selv at en eventuell tittel kan sidestilles med de to han har vunnet tidligere.

- Ja, det er klart. Om du vinner tittelen, så vinner du tittelen.

Må respektere
FIA Spanjolen ligger riktignok 41 poeng bak McLarens Lewis Hamilton i sammendraget, seks runder før slutt. Alonso smilte da han fikk spørsmål om han vil føle seg som en verdig vinner til tross for at laget «jukset» ham til seier i Tyskland.

- Den som vinner til slutt er den som har flest poeng. Sånn er det i formel 1, akkurat som i fotball, tennis og andre sporter. Dere kan gjerne snakke om FIAs avgjørelse, men dere må respektere den. Respekt det vi gjør og vær rolige, gliste Ferrari-føreren.

(NTB)