Stålmannen fra Lillestrøm

Torgeir Bjarmann har stål i bein og armer - og i ansiktet. Se hvordan Dagbladet vurderer LSK denne sesongen.

Se terningkastene her. Vi så for oss det velbrukte og informerende bildet med grafiske piler som peker mot hver eneste skade på 34-åringens kropp. Det skulle være to piler mot ansiktet - en for hvert brukne kinnbein, som er årsaken til stålplata over venstre øye og de fire- fem skruene over høyre. Tre piler skulle indikere tre beinbrudd, mens ytterligere tre enkelt skulle forklare alle operasjonene i ankelleddbånd. Nesa har aldri vært brukket, men er vanskelig å puste gjennom etter utallige slagskader.

Men evighetsmaskinen Bjarmann blånektet.

Kreft

- Det blir helt feil å stille opp på et slikt sykdomsbilde. Uff nei, det blir for puslete. For det første er jeg fremdeles like hel, og for det andre sitter det en lagkamerat i garderoben som har hatt kreft, sier Bjarmann til Dagbladet.

2

3

4

5

6

7

Lillestrøm

9

10

11

TABELLTIPS 2003

1

12. april

11. april

9. april

7. april

5. april

3. april

8

Stabæk

2. april

4. april

6. april

12

8. april

13

10. april

14

12. april

Lagkameraten han snakker om er keeper Per Magne Misund, som er tilbake i toppfotballen etter sin kamp mot testikkelkreft. Han fikk diagnosen for halvannet år siden, og går nå jevnlig til rutinekontroll.

- Et leggbrudd betyr ganske lite i den sammenheng. Jeg har fått et helt annet perspektiv på ting, sier Bjarmann, som for snart to år siden opplevde at faren Thor Bjarmann døde i tidlig alder.

I bunn

Vi forsøker en annen billedvariant - og snakker om Kanarifuglene.

- Har Dagbladet tippet oss på 7. plass? Det høres helt greit ut for meg. Det kommer til å bli svært jevnt på plassene etter Rosenborg, sier Lillestrøm-kapteinen, som dermed har delt ut seriegullet allerede.

Egentlig synes han det hadde vært bedre med sisteplass fordi «det er så mye greiere å være outsider». Han har nok 2001-sesongen i bakhodet, der Lillestrøm kjempet mot Rosenborg om seriegullet. I fjor lå de lenge og kavet i bunn, og da Clayton Zane ble solgt og Magnus Powell ble skadet var det ikke mye spisskompetanse igjen. At Frode Kippe spilte halvskadet på topp, sier vel det meste.

- Så kom heldigvis tyskeren og ble toppscoreren vår, sier Bjarmann.

Tyskeren er Uwe Rösler (34), en røslig kar med fem landskamper for DDR og erfaring fra klubber over hele Europa.

- Uwe er en typisk goalgetter og kommer til å banke inn en del mål i år også. Det gjør også Rikhardur Dadason, tror Bjarmann.

Tøftspillende

Han innrømmer at Lillestrøm ikke er noe fintspillende lag. Det kompenseres med robusthet.

- Vi er veldig godt fysisk forberedt. Jeg tør påstå at Lillestrøm er det best trente laget i Norge. Tøffheten er lettere å få fram når det virkelig gjelder. Kanskje det er derfor treningskampene har vært så varierende i vinter.

Skadesituasjonen bruker han ikke mye tid å deppe over.

- De fleste skadene kommer i kamp, og akutte skader kan vi aldri gardere oss mot. Smeller det så smeller det, sier Torgeir Bjarmann.

Han burde vite nøyaktig hva han snakker om.

HØVDINGEN: Torgeir Bjarmann holder koken som Lillestrøms kompromissløse midtstopper. - Jeg elsker å spille fotball, og jeg elsker å vinne - både på trening og i kamper. Det er vanskelig å slutte da, sier Lillestrøm-veteranen.