- Ståltro på at Solskjær forlenger med oss

I sluttforhandlinger, ifølge Moldes styreleder.

KJEMPER FOR GULLKALVEN: De har begge en fortid som spiss for Molde FK. Ifølge styreleder Øystein Neerland (t.v.) har de også en felles framtid i Rosenes by - Neerland tror nemlig Ole Gunnar Solskjær forlenger i løpet av kort tid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
KJEMPER FOR GULLKALVEN: De har begge en fortid som spiss for Molde FK. Ifølge styreleder Øystein Neerland (t.v.) har de også en felles framtid i Rosenes by - Neerland tror nemlig Ole Gunnar Solskjær forlenger i løpet av kort tid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) Molde er i tett dialog med Ole Gunnar Solskjær (40) om å forlenge kontrakten. Signalene Solskjær har gitt, gjør at klubben tror på en snarlig løsning.

Det sier styreleder i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, til Dagbladet.

Neerland har «ståltro» på at manageren blir værende i klubben - til tross for at den tidligere landslagsspissen lenge har vært en het kandidat til å ta over for Egil Drillo Olsen.

Mulig løsning til uka Ole Gunnar Solskjær kom hjem fra United-eventyret, og ledet Molde til to strake seriegull - klubbhistoriens to første.

At sesongen 2013 har vært en nedtur, endrer ikke synet som regjerer i kontorgangene på Ullevaal Stadion: Der har Solskjær, og Per-Mathias Høgmo, lenge vært de foretrukne kandidatene til de som skal å finne den neste landslagssjefen.

I går meldte Nettavisen at Solskjær er «første og eneste» alternativ til norsk fotballs mest prestisjetunge jobb. Høgmo skulle plutselig være uaktuell.

Denne framstillingen avvises av kilder Dagbladet har vært i kontakt med.

Men det er åpenbart at en løsning på gåten «livet etter Drillo» er nært forestående. Der folk med tilknytning til trenerinnsirklingen tidligere har vært runde og avslappede i formuleringene, er de nå svært lite lystne på å prate om landslagssjefjakta.

Men det bekreftes at prosessen er godt i gang. Ingen vet nøyaktig når alt er i havn, men det kan komme en løsning så raskt at når Drillo leder Norge mot Slovenia 11. oktober, har Norges Fotballforbund allerede funnet hans etterfølger.

Djurgården krever svar I Sverige ønsker Djurgården å forlenge med sin korttidsengasjerte hovedtrener Per-Mathias Høgmo. De har bedt om et svar innen utgangen av september.

Det betyr, hvis de skal tas på ordet, at det svenske hovedstadslaget må ha endelig beskjed fra Høgmo i løpet av de neste seks dagene.
Men for å gi en skikkelig respons til dem, må Høgmo også ha en avklaring fra Oslo.

- Vi kommenterer ikke navn, sier fotballpresident Yngve Hallén til Dagbladet.

- Og ikke framdrift heller. Vi har god tid.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb skriver «ingen kommentar» i én sms - «har dessverre lite å melde» i en annen.

- Løsning i nær framtid Men det er ikke bare i Stockholm og Oslo det bites negler over konferansebordene. Også i Molde er det diskusjoner om framtidas trenerløsning nå.

- Vi og Ole Gunnar har snakket om forlengelse, og det satser vi på å få i orden. Vi håper å kunne lande dette i nær framtid, sier styreleder Øystein Neerland til Dagbladet.

- Vårt utgangspunkt er at Ole Gunnar Solskjær skal være trener her i mange år framover, men vi er komfortable med at det spekuleres rundt ham. Vi er vant til det nå - han knyttes til ledige trenerjobber over hele Europa.

- Har NFF kontaktet dere for å få gå i dialog med Solskjær?

- Det ønsker vi ikke å gå inn på. Men jeg kan forstå at han trekkes inn i diskusjonen rundt landslaget, siden han har gjort det veldig bra hos oss. Ole Gunnar er en usedvanlig klok og god fotballtrener, sier Neerland, og legger til:

- Vi har en god dialog med ham om forlengelse, og at vi tror det går i orden. Noen deadline har vi imidlertid ikke. Vi blir ferdige når vi blir ferdige.

- Ståltro Neerland vil ikke gå inn på detaljer i forhandlingene, men gjentar at klubbens mål er å ha Solskjær ved roret i mange sesonger framover. Kontrakten går ut allerede sommeren 2014. Dette betyr også at NFF slipper å betale gigantsummer for sin neste landslagssjef - verken Høgmo eller Solskjær er per dags dato under langvarige kontrakter med sine respektive arbeidsgivere.

- Men de signalene dere har fått fra Ole Gunnar Solskjær og hans representanter, gjør at dere tror han forlenger med Molde nå i høst?

- Ja. Vi jobber med ståltro på at dette går i orden, sier Neerland.