Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stam og Guardiola utestengt

Jaap Stam og Josep Guardiola er utestengt i henholdsvis fem og fire måneder for å ha tatt det forbudte stoffet nandrolon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge serie A-spillerne har hele tiden bedyret sin uskyld siden de ble avslørt i fjor høst, men etter torsdagens møte i den italienske ligaens disiplinærkommisjon ble duoen satt på sidelinjen.

Men dommene var milde, ettersom aktor opprinnelig krevde 10 måneders utestengelse for Stam, og ett år for Guardiola. De dopingdømte spillerne må i tillegg betale en bot 400.000 kroner (50.000 euro).

- Spillerne har nå ingen mulighet til å anke. Dette var den siste høringen og de må akseptere sin straffer, sa en talsmann for ligaen.

Guardiola, som har sitt levebrød i Brescia, får med seg sommerens VM-sluttspill for Spania hvis han blir tatt ut. Spanieren har allerede sonet to måneder, etter at suspensjonen startet 22. november.

30-åringen uttalte etter at han hadde testet positivt for første gang i oktober, at han ville legge opp hvis han ikke ble renvasket. Bare uker senere avla Guardiola en ny positiv dopingprøve etter kampen mot Lazio.

Lazio-forsvareren Jaap Stam ble suspendert 17. november, etter å ha testet positivt på nandrolon etter oppgjøret mot Atalanta.

- Jeg kom til Italia fordi det ville være bra for min karriere. Som 29-åring følte jeg at jeg kunne vokse som spiller. For hvilke motiver ville jeg risikere karrieren. Jeg har ingen grunn, sa Stam til nyhetsbyrået ANS på slutten av høringen.

(NTB)

Hele Norges coronakart