- Stam-salg svekket United

Dennis Bergkamp takker Manchester United for at de svekket laget med salget av landsmannen Jaap Stam.

Lørdag vant Arsenal FA-cupfinalen mot Chelsea. Onsdag er ligatittelen i boks med poeng mot Manchester United på Old Trafford.

Nederlandske Bergkamp er ikke i tvil om årsaken til at Ole Gunnar Solskjær og co. trolig ender sesongen uten et eneste trofé.

- Stam gjorde det bra for Manchester United. Jeg kjenner ikke statistikken som viser hvor mange de slapp inn med han, og hvor mange det ble uten. Men de har vært mer åpne bak denne sesongen enn andre. Et sterkt forsvar har vært styrken deres tidligere, sier Bergkamp til

The Sun

.

For de som ikke husker det: Jaap Stam ble sendt til Lazio og Serie A i august i fjor. Prislapp: 200 mill. kroner - og stemplet «ikke god nok» av manager Alex Ferguson.

- Jeg er ganske fornøyd med at Stam ikke er der onsdag, sier Bergkamp.

- Det hadde vært gøy hvis vi kunne vinne ligaen på Old Trafford.

Manager Arsene Wenger går enda lenger enn Bergkamp, og varsler at Arsenal nå vil overta Uniteds rolle i engelsk fotball.

- De neste årende har vi potensiale til å dominere som Manchester United har gjort. Vi har vist at laget spiller spennende fotball, vi kan spille på hvilken som helst bane. Det er en storkamp onsdag, fordi ligagullet er på spill. Vi vil bare vise hvor sterke vi er på bortebane, sier Wenger til Daily Mail.

Bergkamps spissmakker Thierry Henry tror Arsenal vinner selv med tap mot United. Klubben avslutter ligaen mot Everton lørdag.

- Folk snakker om at vi skal ha revansj for 6-1-tapet, men vi kan tape 100-0 og det betyr ingenting fordi vi kan avslutte dette på hjemmebane, sier han.

(Dagbladet.no)

GULLGUTTER? Arsenal-gutta har grepet om gullet. Foto: SCANPIX/REUTERS
<B>SOLGTE SEG FRA GULL?</B> Det mener Dennis Bergkamp at Manchester United gjorde da Jaap Stam fikk fyken i United. Foto: SCANPIX/REUTERS