Super League

- Standby

Super League-formann Florentino Pérez (74) var gjest på spansk radio natt til torsdag. Der måtte han gjøre rede for hvor prosjektet står.

KRITISERES: Super League-sjef Florentino Pérez har måttet tåle sterk kritikk. Foto: FRANCK FIFE / AFP
KRITISERES: Super League-sjef Florentino Pérez har måttet tåle sterk kritikk. Foto: FRANCK FIFE / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag var Super Leagues formann, og Real Madrid-president, Florentino Pérez på plass på spansk TV, der han omtalte Super League som det som potensielt kunne redde fotballen.

Tirsdag viste seg å være en ekplosiv dag for Super League etter at det ble klart at Manchester City har startet prosessen med å trekke seg fra turneringen, mens det generelt har vært en rekke misnøye til prosjektet.

Siden har alle de engelske og italienske klubbene, samt Atlético Madrid trukket seg fra prosjektet. Før intervjuet var det kun Real Madrid og Barcelona som var igjen av prosjektet Pérez selv hevdet var skapt for å «redde fotballen».

- Som en atombombe

Det var derfor knyttet enormt stor spenning til intervjuet på den spanske radiokanalen Cadena SER, der Florentino Pérez var gjest under programmet «El Larguero».

- Jeg er president i Real Madrid, det er det man kan presentere meg som, var det første Florentino Pérez hadde å si om arbeidet som hadde pågått natten i forveien med Super League.

- Vi jobbet med mye og ble ferdige rundt klokken ett i går natt. Vi har brukt mange timer på dette prosjektet.

Deretter gikk han til angrep både på UEFA, deres Champions League-prosjekt for fremtiden og hvor Super League står per nå.

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Tottenham trekker seg fra Super League. Det bekreftes sent tirsdag kveld. Vis mer

- De engelske lagene meldte seg ut fordi UEFA gjorde et spetakkel, hvilket overrasket meg .. UEFA-presidenten ønsker jeg ikke å snakke mye om, men han må snakke for seg. Dette ble som om vi hadde sluppet en atombombe, forklarte Pérez, som mente at de aldri fikk forklart prosjektet skikkelig.

Videre var Pérez meget skeptisk til oppførselen fra UEFA, samt en del andre.

- Jeg har aldri opplevd en slik forbannelse fra en UEFA-president eller fra noen av LaLigas presidenter. Det var planlagt, dette overrasket oss alle sammen. Jeg har aldri opplevd noe lignende, det var fornærmelser, trusler .. det var som om vi hadde drept fotballen, sa Pérez

- Jeg vil ha en president som ikke snakker som han gjør, og som ikke fornærmer. Det er ikke mer enn det jeg vil. Jeg vil ha en diskusjon. Dette handler om en måte å oppføre seg, forklarte Super League-sjefen som ble spurt om hva han tenkte om UEFA-president Aleksander Ceferins oppførsel.

- Ingen Haaland eller Mbappé

Han passet så på å sende en beskjed til alle de som måtte tro at dette er kroken på døra for det storslåtte prosjektet.

- Super League lever fremdeles. Prosjektet er på standby, sa Pérez-

Noe senere i intervjuet understreket han det på nytt:

- Dette er ikke dødt. Vi fortsetter å jobbe videre med dette, sa Pérez som så ble spurt av et panel om hva han tenkte om at lag har begynt å melde seg ut.

- Ingen har betalt straffen for å melde seg ut av Super League. Nesten alle er fortsatt med, de har ikke offisielt gitt opp.

Han gikk også inn på at prosjektet kan endre seg, før det kan presenteres på nytt.

BEKLAGER: Liverpool-eier John Henry beklager at klubben ble med i Super League. Video: Liverpool FC. Vis mer

- Dette er kontrakter som er signert og er bindende. Hvorfor skal jeg lyve om dette? Vi ble enige i går om at vi stopper nå for å vente, og så for å muligheten til å forklare dette bedre.

Videre gikk han inn på at både Real Madrid og Barcelona fremdeles er inne i prosjektet, og gikk også mot at to av de italienske klubbene har trukket seg.

- Juventus og AC Milan har ikke forlatt prosjektet. Vi er sammen om dette, sa Pérez.

Han passet også på å besvare spørsmål om Super League er essensielt for de som ønsker å se signeringer som Erling Braut Haaland.

Sportskommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther er sterkt kritisk til den foreslåtte «Super League». Vis mer

- Det er ikke mulig å hente spillere som Haaland eller Mbappé uten Super League. Da snakker jeg ikke bare om Real Madrid, men generelt. Ingen kan hente sånne spillere uten at det kommer inn større inntekter.

Han fortsatte med å forklare at grunnlaget for dette er mangelen på inntekt for flere av de de største europeiske klubbene.

- Det kan ikke være slik at de største lagene i England, Spania og Italia taper penger, mens resten får inn penger. I Spania så taper de topp tre eller fire klubbene penger, og slik kan det ikke være, sa Pérez.

Han fortsatte å forklare at han ønsket å endre seg for den yngre generasjonen, og at det ble viktigere og viktigere å fange de unge fotballsupportere «før de oppsøker andre plattformer som var mer spennende».

- Vi skal fortsette arbeidet, og holde en dialog med resten av verden. Vi er åpne for å diskutere ting som opprykk og nedrykk, avsluttet Super Leagues formann med, som ennå ikke ser ut til å ha gitt opp prosjektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer