<strong>TRIST TRIO:</strong> Roger Kleivdal, Tore Holvik og Fredrik Austbø sviktet i semifinalen i halfpipe i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRIST TRIO: Roger Kleivdal, Tore Holvik og Fredrik Austbø sviktet i semifinalen i halfpipe i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Stang ut for de norske halfpipe-gutta

Ingen av de tre gikk videre til finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tore Holvik, Roger Kleivdal og Fredrik Austbø var Norges håp under semifinalen i halfpipe i ettermiddag, men det holdt hverken til direkte kvalifisering eller «Lucky loser»-billett til finalen. 

Fall på fall
- Dette gikk jo ikke helt som planlagt. Men det er sånt som skjer. Det var stang ut i dag, sier Tore Holvik til Dagbladet.

Holvik falt i både sitt første og siste run (forsøk, journ.anm.) og oppnådde dermed ikke høy nok poengscore til å kvalifisere seg. Roger Kleivdal var heller ikke helt fornøyd med egen innsats i pipen og la ikke skjul på at han var skuffet. Under hans siste forsøk landet brettkjøreren skjevt like før han skulle gjøre sitt siste store triks, og mistet dermed all fart. 

- Jeg landa litt på hælene og da skjærer du litt ut. Selvfølgelig er det kjipt. Jeg har lyst å være her og kjøre og når det er på hjemmebane vil jeg selvfølgelig komme til finalen. Men det går greit. Det er ikke tull engang, lover Kleivdal.

- Finalen blir helt rå
Selv om de norske herrene nå er slått ut av VM, gleder de seg til å følge finalen i halfpipe på lørdag. 

- Det er et sinnsykt høyt nivå her og finalen blir helt rå. Det hadde vært fett å være der, sier Holvik.

Norge står uten finalister i halfpipe. I morgen venter semifinalene i slopestyle for kvinner og menn. Der forsvares den norske æren av Aleksander Østreng, Lisa Wiik, Dina Treland og Kjersti Buaas. Roger Kleivdal synes det er kjedelig at det ikke er flere nordmenn med helt til det siste, men mener likevel at innsatsen i pipe ikke har vært dårlig. 

- Det har gått litt sånn halvveis i dette mesterskapet. Men pipe har forsåvidt vært bra. Vi har ikke noe pipe i Norge eller noen ting, og har ikke noe mulighet til å trene så mye som for eksempel amerikanerne gjør. At vi likevel hadde fire nordmenn i semifinalen er derfor ganske stort for Norge. Det må folk vite. 

Fjerde semifinalist var Ståle Sandbech, men 18-åringen ble syk og måtte stå over dagens semifinale. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer