Stang ut for Enga

Vålerenga hadde to i stanga, men Fredrikstad holdt unna og tok med seg ett poeng.

(Dagbladet.no): - Vi visste hva vi møtte, sier Kjetil Rekdal til NRK etter å ha spilt 0-0 hjemme mot Fredrikstad.

Og selvsagt visste Rekdal hva Vålerenga ville møte. Selve læremesteren Egil Roger Drillo Olsen satt på den andre benken, og det Vålerenga møtte var en deilig kynisme som gjorde at det ble poengdeling.

Vålerenga var klart best i banespill og sjanser, men det stoppet i stengene to ganger. Først da Daniel Fredheim Holm dro seg løs i feltet og klinte til i tverrliggeren i første omgang. Så stusset Roger Risholt ballen i egen tverrligger i andre omgang.

I tillegg til kampens største missav Christian Grindheim fire minutter før slutt. David Brocken slo inn foran mål, men unggutten fra Haugesund bommet for åpent mål.

- Jeg så egentlig ikke at ballen kom, men bare kastet meg fram fordi alle andre gjorde det. Lurer på om den gikk under meg. Jeg vet ikke hva som skjedde, sier Grindheim til Dagbladet.

Egil Roger Drillo Olsen var fornøyd med ett poeng.

- Jeg er fornøyd med ett poeng, men vi presterer for lite framover, sier Egil Olsen til NRK.

Og har selvsagt rett. Fredrikstad skapte først småsjanser da Brian West kom inn i andre omgang. En West ute av kampfrom skapte uro, men aldri store sjanser.

NESTEN: Det ble bare nesten for Vålerenga. Foto: EIRIK HELLAND URKE
NESTEN: Det ble bare nesten for Vålerenga. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Når i tillegg Drillo ante problemer i forsvarsleddet, trakk Fredrikstad seg dypt ned i eget forsvarsreir og ble der resten av kampen.

- Vi fikk kjørt oss i andre omgang. Litt flaks hadde vi, men ikke så mye som i Trondheim. Jeg bryr meg ikke om hvilken plass vi er på tabellen. Vi skal ha 25 poeng til slutt.

Før han legger til, som svar til alle de som mener Fredrikstad spilte defensiv, kynisk fotball.

- Hvis du spør de mange tusen Fredrikstad-supporterne som var her om de ville foretrukket en morsom kamp og 4-2-tap eller 0-0, så tror jeg det er ganske innlysende hva de vil svare, sier fotballprofessoren.

- Jeg bryr meg bare om hva folk fra Fredrikstad mener.

Godt over 23 000 mennesker samlet seg på Ullevaal. Imponrende - og best i landet 16. mai. Og selv med poengtap var Rekdal tålig fornøyd med kampen.

- Vi hadde griseflaks da vi vant i Bodø og uflaks at vi bare fikk uavgjort her. Vi må ikke glemme at vi møtte elleve mann som jublet etter uavgjort, sier Rekdal til Dagbladet.

BALLEN I BEINA: En streaker løp ut på banen rett før andre omgang - til stor latter for alle på banen.
GOD STEMNING: En FFK-supporter hever seg høyt over de andre supporterne på den røde langsiden.
SKAPTE URO: Brian West i duell med David Brocken.