Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stang ut igjen, igjen og igjen

Mourinho ser fram til å jage United etter å ha blitt ranet av Arsenal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chelsea - Arsenal 1-1

Med ni poeng opp til Manchester United, behøvde Chelsea sårt en seier i dagens London-derby mot Arsenal for å henge med i gullkampen. Og Jose Mourinhos elleve utvalgte leverte da også en strålende fotballkamp.

Problemet var bare at stengene sto i veien.

En kavalkade av stangskudd og spolerte kjempesjanser gjorde nemlig at Arsenal stjal med seg ett poeng tilbake til Nord-London, og dermed ga Manchester United etterlyst hjelp på toppen av tabellen.

Men Chelsea-manager Jose Mourinho advarer Sir Alex Ferguson mot å tro at kampen om gullet er over allerede.

- La oss jage dem!

- Ferguson er sikkert glad nå siden vi tapte to poeng, men hvis han tror dette er over så er han i trøbbel, sa Moruinho ifølge Sportinglife etter kampslutt.

Og gjorde det klart at han ikke vil legge seg ned å dø etter sjansesløseriet på Stamford Bridge.

REDNINGSMANN: Arsenals Gilberto spilte en stor kamp og bidro sterkt til Arsenal kunne kapre med seg ett poeng fra Chelsea, etter å ha blitt utspilt i store deler av kampen. Foto:REUTERS
REDNINGSMANN: Arsenals Gilberto spilte en stor kamp og bidro sterkt til Arsenal kunne kapre med seg ett poeng fra Chelsea, etter å ha blitt utspilt i store deler av kampen. Foto:REUTERS Vis mer

- Chelsea er klare, vi kom fantastisk tilbake mot slutten etter å ha kommet under. Jeg tror avstanden vil være fem poeng etter at vi har møtt Newcastle på onsdag.

- Det er selvølgelig en fordel å ligge på topp, men la oss jage dem. Vi viste på Old Trafford at vi ikke er redde for United, og vi kan slå dem på hjemmebane, advarte «The Special One».

Bom,bom,bom

Med høyt balltempo og trygt pasningsspill åpnet Arsenal best på Stamford Bridge, men maktet ikke å skape klare målsjanser. Etter at utskjelte Ashley Cole hadde fått kampens første gule kort, og etterhvert roet seg noe ned, tok derimot Chelsea tak i kampen. Anført av Michael Essien skapte de blå nok store sjanser til å gå til pause med ledelse:

• Frank Lampard kom aller nærmest etter 18 minutter da han på typisk vis møtte et godt innlegg fra Geremi. Midtbanestrategen traff god og satte Jens Lehmann ut av spill, men ballen traff stolpen.

•Ti minutter før pause fikk nevnte Essien en stor mulighet fra ni meter, da han var først på nok et godt innlegg fra Geremi. Ghaneseren traff derimot ikke reint på ballen, og Arsenals Gilberto fikk forstyrret nok til at skuddet gikk langt til side for mål.

•Sju minutter før pause var Essien igjen centimetere fra å sende Chelsea foran. Jens Lehmann kom ut i feltet på hjørnesparket, men rotet det til og mistet ballen. Essien fyrte av, men på linja sto Cesc Fabregas og fikk slått ballen ut.

En tett, jevn og underholdende første omgang hvor Chelsea var klart nærmest scoring.

image: Stang ut igjen, igjen og igjen

Sjokk-mål

Andreomgang fortsatte i samme spor, og etterhvert var det nærmest ubergripelig at Chelsea ikke maktet å score. Jose Mourinho kastet innpå Arjen Robben i jakten på seiersmålet, og nederlenderen herjet med det unge Arsenal-forsvaret. Men hverken den lynhurtige vingen, spissen Drogba eller Frank Lampard maktet å overliste Arsenal-keeper Jens Lehmann.

Og så gikk det som ofte gjør når et lag ikke scorer på selv de største sjanser.

De får en i sekken.

Matthieu Flamini spilte vegg med Alexander Hleb og fikk ballen igjen. Fra tolv meter styrte franskmannen ballen mot lengste hjernet og Chelsea-keeper Hilario fikk bare dyttet ballen videre inn i nettet. Svakt keeperspill og Arsenal ufortjent i ledelsen på Brua.

Akkurat så urettferdig kan fotball være.

Men Chelseas bestemann, Michael Essien, rettet i alle fall opp noe av urettferdigheten.

Med det som garantert vil kjempe helt i toppen når årets mål skal kåres.

Carlos-kopi

Frank Lampard rullet ballen bakover til Essien, som kom på stormløp fra sin høyreback-posisjon. Med Londons desidert strakeste vrist klinte terrieren til på direkten, og ballen skrudde i en nydelig bue og helt opp i krysset fra 25 meter.

Et mål og en ball-bue som minnet om Roberto Carlos legendariske banan-skudd i prøve-VM i 1997.

Men Chelsea hadde ikke til hensikt å stoppe der.

De fortsatte å kaste folk framover og på overtid skapte serietoeren to nye, gedigne, målsjanser.

Fordel Sir Alex

Michael Essien fikk ballen 20 centimeter fra mål,men skjøt på direkten i tverliggeren og ut.

Fire minutter på overtid ga Jens Lehmann Frank Lampard muligheten til å bli matchvinner. Tyskeren mistet klønete ballen, og Lampard fikk snudd om på fem meters hold. Men igjen sto stolpen i veien, og ballen rullet langs linja - og ut.

Arsenals Alexander Hleb kunne mot slutten av kampen også ha sikret Arsenal-seier da han fikk ballen helt fri inne i feltet. Teknikeren valgte derimot kraft framfor presisjon, og ballen føyk høyt opp på tribunen.


Smilende Mourinho

Dermed fikk Arsenal ufortjent  med seg et poeng fra Stamford Bridge, og Mourinho måtte bare smile da han takket Arsene Wenger for kampen.

- Alle som så kampen, så vi burde vunnet dette. Men med tanke på første omgang og at vi lå under, så aksepterer jeg uavgjort. Men jeg er overrasket over at Arsenal, 18 poeng bak teten, ikke prøver å komme hit for å vinne, sa Mourinho på sedvanlig vis etter kampen.

Arsenal-sjef Arsene Wenger var på sin side irritert på dommer Alan Wiley.

- Dette måtte være en flott kamp å se for den nøytrale tilskuer, men jeg er litt skuffet. Hleb skulle hatt frispark før deres scoring, og vi ledet tross alt til det gjensto fem minutter.

Fordel Sir Alex

Men at Chelsea ikke kunne kassere inn tre poeng denne søndags ettermiddagen, må skrives på kontoen for ekstrem utur.

Fordel Manchester United, og Sir Alex Ferguson smiler nok tross alt aller bredest i godstolen i Manchester i ettermiddag.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Kan Chelsea hente inn Manchester United nå?

<B>HER BURDE DU HA SCORET!:</B> Michael Essien sover neppe godt i natt etter at han satte ballen i tverliggeren fra kloss hold på overtid.
0-1: Matthieu Flamini jubler eter å ha skutt Arsenal i ledelsen på Stamford Bridge.
<B>VENNSKAPELIG:</B> Tenningsnivået virket ikke uventet svært høyt hos Ashley Cole under kampen, men etter kampen var tonen god mellom cole og hans tidligere lagkamerater i Arsenal.
<B>RANSOFFER:</B> Jose Mourinho må bare smile når han ser at Chelsea treffer stolpen for tredje gang på overtid.
Hele Norges coronakart