Stang ut og nedtur for Pettersen

Suzann Pettersen traff hullkanten jevnlig de to siste dagene av Evian Masters og endte på en skuffende 36. plass.

Lørdagen ble en eneste lang nedtur for den norske golfproffen. Hun endte totalt ett slag under par, 287 slag etter fire runder på par-72-banen.

- Jeg begynte bra alle dagene, men klarte ikke følge opp. Plasseringen er altfor dårlig, men jeg har vel lov til å skylde på at det er lenge siden jeg har spilt turnering, sa en skuffet Pettersen til NTB.

Sist fullførte turnering var det åpne italienske mesterskapet i midten av mai, uken etter brøt hun en turnering i Spania grunnet helseproblemer.

Golfrundene i naturskjønne Evian ble ikke som forventet. Hun åpnet strålende ved å gå onsdagens 13 første hull fem under par og lå helt i toppen. Etter å ha gitt fra seg alle fem slagene på banens fem siste hull endte hun på par.

Torsdagen var den beste med fire under par og avansement fra 30. til delt 14. plass. Så fulgte fredagsrunden en over par, før hun ga fra seg ytterligere to slag i sterk varme lørdag.

I over 30 grader klarte ikke Pettersen å matche suverene Annika Sörenstam og resten av spillerne fra USA-touren.

- Jeg føler jeg er god for så mye mer enn jeg har fått vist, men regner med at det skal komme de neste ukene. Nå gjelder det å få spilt mest mulig utover, allerede neste uke er det nye muligheter i det åpne franske mesterskapet, fortsatte «Tutta».

Underholdning

Europatouren fortsetter i Arraz torsdag, og med Sörenstam og de andre tilbake i USA økes Suzanns vinnersjanser betraktelig.

- Klart det, og jeg bør ligge helt i toppen da. Jeg hadde mye stang ut de to siste rundene her, det kan jo ikke fortsette slik. Følte meg spesielt ukomfortabel på slag der ballen lå høyere enn meg, der rotet jeg det til og skal trene mer på det.

«Høydepunktet» søndag fikk vi på 8. utslag, der Tutta traff ballen i en prøvesving og sendte den ti meter ut til siden i retning tilskuerne. Verken Suzann eller ballkameratene Laura Davies og Lynnette Brooky klarte å roe lattermusklene før niende hull skulle spilles.

- Det var dagens underholdning, ja, jeg ble skikkelig flau. Du gjør jo bare ikke slikt, men det var vel typisk for hvordan jeg har gjort det her nede. Jeg kunne jo ikke annet enn å le av hele greia, sa Suzann.

Som åpnet lørdagsrunden med birdie på første hull, men etter en rask bogey-oppfølging, par på de to neste og en ny bogey, var drømmen om en plass blant de 15 beste knust.

(NTB)