Stang ut på 18. hull

Suzann Pettersens birdieputt på det 18. hullet tok seg en tur ned i hullet, men kom dessverre opp igjen. Likevel, to under par og delt 15. plass i Evian Masters er absolutt godkjent.

EVIAN-LES-BAINES (Dagbladet): I går fortalte Suzann til Dagbladet at stang inn er viktig på turneringens første dag. Det fikk hun ikke. Flere kort-putter gikk nesten i hullet, og på det 18. var ballen hennes faktisk nede i det.

Bløte greener

-  Ja, jeg så ballen i hullet og trodde jeg hadde gått runden tre under par, sier Suzann til Dagbladet rett etter å ha levert inn scorekortet sitt. -  Men greenene var ikke de aller beste etter regnværet - de var bløte.

Engelske Laura Davies gikk en kjemperunde i går på 64 slag. Men det er få av golfekspertene vi snakket med som tror 41-åringen vil holde tre runder til. Suzann som ligger seks slag bak, var fornøyd med runden sin.

-  Jeg har gitt meg muligheten ttil å vinne turneringen, sier Suzann. -  Med fire-fem-seks-sju slag under par i dag er jeg med helt der oppe.

For scoren hennes i går kunne vært så mye bedre. På hull 11 gikk birdieputten fra fire meter 10 cm kort. Birdieputten på hull 12 manglet 5 cm, birdieputten på det 13. var bare halvannen meter lang, men gikk ikke i. Det samme skjedde på det 14. da birdieputten fra 2,5 meter gikk forbi hullet.

Utrolig mye bra

-  Jeg håpet på tre-fire under par på runden, sier Suzann. -  Men jeg har spilt utrolig mye bra golf.

Trener Simon Holmes tippet underveis at hun ville havne på tre-fire under på runden.

-  Jeg syns Suzann gjorde en bra førsterunde, og hun er i kontakt med teten, sier Holmes til Dagbladet. -  Hun gjorde tre dårlige slag og ble straffet voldsomt med sine tre eneste bogeys.

Åpningen på runden var dårlig, med to bogeys på de to første hullene. Men allerede på de tredje hullet satte hun sin første av fem birdies. Standarden for resten av runden var satt.

-  Jeg var urytmisk på de to første hullene - jeg slo de slagene jeg ikke skulle slå, sier Suzann. -  Det var litt irriterende.

En jobb å gjøre

-  Alt er likevel mulig, sier Simon Holmes. -  Med tre gode runder kan hun gå helt til topps.

-  Hvordan er følelsen din etter 15. plassen på den første runden, Suzann?

-  Jeg har en jobb å gjøre de neste dagene, men jeg føler meg veldig bra, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. -  Med en god score i dag, er jeg helt der oppe.

Å NEI: Birdieputten til Suzann Pettersen på det 18. var faktisk nede i hullet, men kom likevel opp igjen, til fortvilelse for golfesset. - Ja, jeg så ballen i hullet og trodde jeg hadde gått runden tre under par, sier Suzann til Dagbladet.