Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stanget Sogndal til topps

Håvard Flo (33) serverte Bryne en solid dose av lagets egen medisin på Jæren: Muskler, luftstyrke og en herlig scoring var nok til å sende Sogndal til topps i Tippeligaen.

BRYNE (Dagbladet): Etter kampen skrøt matchvinneren av klubbens nye trener, Jan Halvor Halvorsen.

- Det går rykter om at vi topper tabellen nå. Det var veldig uventet, sier Flo med et fett seiersglis.

Den tidligere utenlandsproffen er enig med Svein Bakke i at årets Sogndal-utgave er tidenes mest komplette. Mye av æren gir han trener Halvorsen.

- Jan Halvor skal ha mye ros. Han er en stor inspirator og motivator, sier Flo. Han framhever at Sogndal har blitt et mer spillende lag under Halvorsen - som forlot Start midt i fjorårsesongen.

- Vi spilte kynisk i fjor høst. Det led midtbanen vår under. I år er det bedre. Spesielt den sterke 80-generasjonen vår med Stadheim, Bolseth, Ødegaard og Øren har hevet seg nå. I fjor var kanskje forventningene til dem litt for store, sier 33-åringen.

Ikke helt fornøyd

Selv om han ble matchvinner etter en nydelig heading, var ikke Flo helt fornøyd med sin egen innsats.

- Jeg burde i alle fall puttet på to scoringer til. Men målet jeg laget, var i alle fall greit. Jeg fikk et innlegg fra venstre som jeg møtte på første stolpe. En klassiker, sier Flo.

Selv om han ikke er noen ungfole lenger, er ambisjonene i orden på egne vegne.

- Det hadde vært moro med et tosifret antall scoringer i år, sier han.

Krig

Kampen på Bryne i går var ingen velspilt affære. Både Håvard Flo og Jan Halvor Halvorsen var klar over hva de kunne vente seg på forhånd.

- Det ble som forventet: Krig og dueller. Det forberedte jeg spillerne på før kampen. Det nytter ikke å komme til Bryne for å spille fin fotball. Her må ermene brettes opp, sier Halvorsen.

Treneren gledet seg spesielt over at de tre poengene kom på bortebane.

- Vi skal bli bedre til å vinne borte i år. I dag visste vi at Bryne ville trykke fra start. Det hele ble som forventet. Vi lot Marek Lemsalu slå langt bakfra, og blokket oppspillspunktene, sier Halvorsen fornøyd.

Han håper at Sogndal kan forbedre seg spillemessig i kampene som kommer.

- Vi har laget mål i alle kampene i vinter. I dag ble det kriging. Tidligere har vi også vært bra på balltransport og pasninger. Det håper vi å vise framover.

MATCHVINNER: Håvard Flo strekker handa i været etter å ha scoret for Sogndal. Likevel var han ikke helt fornøyd etter kampen: - Jeg burde i alle fall puttet på to scoringer til, sier matchvinneren.<P>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media