KAPTEIN OVETSJKIN: Washington Capitals kaptein Aleksandr Ovetsjkin løfter den sagnomsuste Stanley Cup-pokalen etter at de vant sluttspillet i NHL sist sesong. Nå er jakten på årets pokal i gang, og Capitals er blant lagene som har tatt seg til sluttspillet denne sesongen også. Foto: NTB Scanpix. Design: Espen Løken
KAPTEIN OVETSJKIN: Washington Capitals kaptein Aleksandr Ovetsjkin løfter den sagnomsuste Stanley Cup-pokalen etter at de vant sluttspillet i NHL sist sesong. Nå er jakten på årets pokal i gang, og Capitals er blant lagene som har tatt seg til sluttspillet denne sesongen også. Foto: NTB Scanpix. Design: Espen LøkenVis mer

Stanley Cup - den magiske pokalen

Kampen om en av idrettshistoriens mest prestisjetunge og myteomspunne pokaler er i gang igjen.

Stanley Cup - vandrepokalen som går til vinnerlaget i verdens mest beste og tøffeste hockeyliga, NHL - feirer 125 år og er det eldste troféet i nord-amerikansk idrett.

Det finnes knapt en hockeyspiller i verden som ikke drømmer om å få løfte det gigantiske og 15,5 kilo tunge trofeet over hodet. Beviset på at man har spilt på det beste laget i National Hockey League (NHL) den sesongen.

Noe av det som gjør trofeet så spesielt er at alle spillerne og støtteapparatet på vinnerlaget får navnet sitt inngravert i vandrepokalen. Men ikke bare det: De får alle også ha pokalen hos seg i 24 timer, uansett hvor i verden de måtte befinne seg.

- Det vil si at hvis Dallas Stars vinner i år, så kan Mats Zuccarello ta med seg Stanley Cup til Oslo og vise den fram for oss her, sier Roy Kvatningen i det norske hockeynettstedet nitten.no til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.