Stanset filmen om seg selv

Til jul kommer dokumentaren om Petter Solberg. Det var snakk om å gi den ut allerede i fjor høst, men Petter nektet. Han ville ikke ha en trist slutt.

KARLSTAD (Dagbladet): -  Jeg var ikke interessert. Hadde jeg vunnet i Japan eller Australia hadde den kommet ut. Når alt ble en katastrofe, så sa jeg nei. Det bestemmer jeg sjøl, sier Solberg til Dagbladet.

Produksjonselskapet Floorman Production har siden i fjor vår fulgt Subaru-stjernen både på jobb og i privatlivet. Nå er planen at filmen skal gis ut som DVD til jul. Produsent Marius Borge mener rallyførerens ønske om en «happy ending» ikke var den eneste grunnen.

Opptak i Monte Carlo

-  Det var en av mange grunner. Det var heller ikke endelig bestemt at filmen skulle kommet ut i fjor. Historien var ikke komplett. Filmen var rett og slett ikke ferdig, sier Borge til Dagbladet.

Teamet fulgte østfoldingen på åtte VM-rallyløp i fjor, på PR-tur i Japan, biltest og ferie i Sverige. I tillegg skal det også gjøres opptak hjemme i Monte Carlo.

-  Vi prøver å komme under huden på ham. Møte mennesket Petter Solberg, og få fram følelsene, sier produsent Borge.

Filmen får en varighet på 60-90 minutter, og vil dekke både 2005-og 2006-sesongen. Til nå har teamet 80-90 timer med opptak.

-  Det blir jævlig kult. Mye negativt. Mye positivt. En får se baksiden av medaljen også, sier Solberg.

FILMBREMS: Petter Solberg kalles av enkelte Mr. Hollywood. Da er det vel bare på sin plass at han ønsker en happy ending i filmen om seg selv. Foto: Scanpix
FILMBREMS: Petter Solberg kalles av enkelte Mr. Hollywood. Da er det vel bare på sin plass at han ønsker en happy ending i filmen om seg selv. Foto: Scanpix Vis mer

Big in Japan

Planen er at filmen skal selvfinansieres gjennom DVD-salg. Filmen «Veien til VM» fra 2003, som blant annet inneholdt bilder fra Solbergs barndom, ble solgt i overkant av 12 000 eksemplarer. Petter-filmen er først og fremst rettet mot det norske markedet.

-  Petters ønske er at det er en film som han kan gi tilbake til supporterne som en takk for trofast støtte, sier Borge som kan love flere godbiter. Blant annet fra Japan.

-  Der borte er han en sinnsyk stor stjerne. Da han hadde på seg Subaru-tøy, fikk han

ikke gå i fred på gata, sier Marius Borge.