Står bak dobbel poengfangst

Steffen Iversen og Marek Sapara tilbake for RBK.

Med Steffen Iversen og Marek Sapara på banen samtidig tar RBK nær dobbelt så mange poeng som uten duoen. Begge er tilbake og kan spille mot Tromsø lørdag.

- Begge er aktuelle for troppen til Tromsø-kampen. Da er de også aktuelle for laget. Men det er for tidlig å si noe om begge to starter, sier Trond Henriksen til Adresseavisen.

Kampen mot Tromsø i morgen blir den første denne sesongen der begge er på banen. Det trengs. For ikke bare er Yssouf Koné, John Pelu (begge med karantene), og Jo Sondre Aas (landslag) uaktuelle:

Siden Sapara kom sensommeren 2006 har RBK nemlig tatt 1,9 poeng i snitt per seriekampene (28 kamper) hvor både han og Steffen Iversen har spilt samtidig. Mot 1,2 poeng i snitt i oppgjør (12 kamper) hvor bare én av dem, eller ingen, har vært på banen.

I fjor sto «Litj-Ivers» (13 mål, 5 assists) og «Sapi» (7 mål, 14 assists) bak halvparten av RBKs målpoeng i serien (mål og assists) alene.

- Det har nok å gjøre med at jeg og Marek tidlig får blikkontakt når vi er i angrep. Og det er blitt litt slik at når jeg løper og han har ballen, så treffer han meg alltid, mener Iversen.

- Steffen er etter min mening Norges beste avslutter. Og en spiller det er enkelt å forholde seg til når han er i boksen. Han er nok lettere for meg å treffe enn andre, sier Sapara.

(NTB)

LYKKEDUO: Abdou Razak Traoré, Steffen Iversen, Yssouf Koné og Marek Sapara kunne juble mot Valencia i fjor. Det har laget stort sett kunnet gjøre med Iversen og Sapara på banen. Med duoen i spill har laget tatt nesten dobbelt så mange poeng som i kamper der de ikke har stilt sammen på banen. Foto: SCANPIX
LYKKEDUO: Abdou Razak Traoré, Steffen Iversen, Yssouf Koné og Marek Sapara kunne juble mot Valencia i fjor. Det har laget stort sett kunnet gjøre med Iversen og Sapara på banen. Med duoen i spill har laget tatt nesten dobbelt så mange poeng som i kamper der de ikke har stilt sammen på banen. Foto: SCANPIX Vis mer