Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Star-båten tapte terreng i medaljekampen

Melleby og Pedersen falt ned til fjerdeplass.

NED FRA MEDALJEPLASS: Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen falt ned til en fjerdeplass etter femte og sjette seilas i Star-klassen. Foto: William West/AFP PHOTO/NTB scanpix
NED FRA MEDALJEPLASS: Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen falt ned til en fjerdeplass etter femte og sjette seilas i Star-klassen. Foto: William West/AFP PHOTO/NTB scanpix Vis mer

Den norske Star-båten med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen endte på 16.- og 11.-plass i de to OL-seilasene tirsdag. Dermed falt de ned til fjerdeplass sammenlagt.

De britiske hjemmefavorittene Iain Percy og Andrew Simpson vant den femte seilasen og ble nummer to på den sjette. Først var de 50 sekunder foran brasilianske Robert Scheidt og Bruno Prada. I tirsdagens siste seilas var rollene byttet om, men avstanden var bare 8 sekunder.

Etter seks seilaser leder britene med plassiffer 10 foran brasilianernes 14.

Nordmennene kom dårlig ut i den femte seilas og maktet ikke å avansere i feltet. De endte sist, 3.39 minutter bak. I den sjette seilasen fikk den norske båten en knallstart og ledet halvveis. De tapte fem plasseringer før den neste rundingen, og inn til mål tapte de ytterligere fem plasseringer.

Etter den femte seilasen fikk alle båter stryke sitt dårligste resultat, så de norske kunne kvitte seg med sisteplassen.

Nordmennene på fjerdeplass har plassiffer 29, og de har også Sverige foran seg med 17 poeng.

Sjuende og åttende seilas går torsdag. Til sammen er det 11 seilaser før medaljene deles ut.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media