Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagerbäck om kampen mot Romania

Står for valget: - Det er vanskelig å komme inn i kamper som dette

Lars Lagerbäck mener han ikke kunne gjort noe annet i 2-2 kampen mot Romania.

SKUFFET: Lars Lägerback. Foto: Jose Jordan / AFP
SKUFFET: Lars Lägerback. Foto: Jose Jordan / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ledet 2-0 mot Romania, men mistet seieren da 2-0 ble til 2-2 i løpet av det siste kvarteret på Ullevaal fredag kveld. Dermed skjedde det samme som mot Sverige i mars. På to kamper har Norge mistet poeng som er veldig viktige for et eventuelt EM-sluttspill.

- Det er surt, det må jeg si. Det er oss selv som er skyld i det. Jeg syns vi spiller bra i 70-75 minutter, men de siste 30 minuttene forstyrrer hele bildet vi sitter igjen med, sier Lagerbäck etter poengtapet mot Romania.

Byttene

Kritikken rettes mot ledelsen på benken i siste del av kampen, og spørsmålene rundt byttene som ble gjort. Et bytte ble brukt, Ola Kamara kom inn for Tarik Elyounoussi.

- Når man har sett resultatet, kan man diskutere om vi burde gjort flere bytter. Jeg bytter ikke for å bytte. Det er vanskelig å komme inn på slutten som innbytter, sier Lagerbäck.

Joshua King har i ettertid sagt at det ikke var ledelsen som var årsaken til tapet. Det var spillerne ute på banen.

- Vi har naturligvis det endelige ansvaret. Selv om vi føler vi har gjort vårt ytterste, har vi likevel ikke nådd fram til spillerne. Det er vårt ansvar, sa Lagerbäck.

- Vi får kanskje utforme noe skriftlig, sånn at vi er sikre på at de får med seg alt, tilføyde han.

ROTET DET BORT: Norge lå an til å ta tre poeng på Ullevaal Stadion, men det endte 2-2 mot Romania. Joshua King mener at Norge var for snille med motstanderen. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Ta bortepoeng

Lars Lagerbäck og resten av troppen skal ha et evalueringsmøte seinere i dag. Han forteller at de må ta med seg det gode spillet i store deler av kampen, men at de må komme til bunns i hvorfor kampene ender som det gjør.

- Alle er ansvarlige for hva som skjedde ute på banen. Vi har ikke dette helt i våre egne hender enda, om det handler om det mentale, eller at vi ikke klarer å beholde roen, jeg vet ikke, sier Lagerbäck.

Landslagssjefen forteller likevel at han var forbauset over måten laget hans framsto i siste del av kampen.

- Det gjør meg veldig skuffet. Framfor alt må jeg se på meg selv. Spillerne har en fantastisk fin holdning, de har jobbet bra på trening og gjennomført fine lagmøter. Jeg ble veldig overrasket, sier han.

Nå må Norge må ta bortepoeng mot Sverige og Romania, ifølge Lägerback.

- Det må vi. Vi kommer ikke til å få noe hjelp fra Færøyene og Malta, sier han, og fortsetter:

- Vi må skjerpe oss om vi skal bli et bra lag. Jeg tror aldri jeg har hatt to så kjedelige poengtap på rad, avslutter Lagerbäck.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!