Står foran sin kanskje største utfordring. Men van Gaal er ikke nervøs

- Kan du ikke se det?

IKKE NERVØS: Louis van Gaal er ikke nervøs foran den første kampen i sesongen. Det er utvilsomt forventninger til nederlenderen etter den skuffende fjorårssesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
IKKE NERVØS: Louis van Gaal er ikke nervøs foran den første kampen i sesongen. Det er utvilsomt forventninger til nederlenderen etter den skuffende fjorårssesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

I kjent stil er Manchester United-manager Louis van Gaal selvsikker før han lørdag debuterer i Premier League hjemme mot Swansea.

I en alder av 63 år står van Gaal kanskje overfor sin største utfordring i trenerkarrieren. Nederlenderen har fått jobben med å gjenreise United etter forrige sesongs rystende 7.-plass under David Moyes.

Van Gaal har hatt en tilnærmet perfekt sesongoppkjøring med fem seirer og én uavgjort. Men lørdag begynner alvoret.

- Jeg er veldig selvsikker. Jeg er ikke nervøs, kan du ikke se det? Jeg er ikke bekymret. Det viktigste er at fansen forstår hvordan vi spiller og at vi spiller på en måte som underholder dem, sa van Gaal under fredagens pressekonferanse.

Skader Mot Swansea leder Wayne Rooney laget som kaptein etter at han tidligere i uken fikk rollen permanent. United må innlede Premier League-sesongen uten stjernespissen Robin van Persie, som ikke er i god nok form etter at han kom tilbake fra en forlenget ferie.

I tillegg er den nyinnkjøpte venstrebacken Luke Shaw, midtbanespiller Michael Carrick, angriper Danny Welbeck og stopper Jonny Evans ute med skader.

Mens van Gaal starter på sin PL-revolusjon med United lørdag, skal ligaens lengste sittende manager Arsène Wenger prøve å få en perfekt åpning på Arsenals jakt på seriegullet. London-laget møter Crystal Palace til kveldskamp i egen storstue.

Wenger tror på gull Arsenal-fansen drømmer igjen om å vinne Premier League elleve år etter at klubben sist gikk til topps. I mai vant «The Gunners» sitt første trofé på ni år med triumf i FA-cupen.

- Jeg mener vi har en sjanse. Forrige sesong var vi på topp veldig lenge, sier Wenger.

Manchester City starter sitt tittelforsvar med bortekamp mot Newcastle søndag. Samme dag tar Liverpool imot Southampton på Anfield. Kanskje den største seriefavoritten, Chelsea, møter opprykkslaget Burnley borte på Turf Moor mandag.

(NTB)