Står hardt mot hardt

- Jeg er skuffet over at det ikke ble noen avklaring om Olav Stuveseth, sier skismører Geir Tufto.

Slipe- og smørekrangelen i Norges Skiforbund toppet seg tidligere denne uken, da sliper Stuveseth sa at han ikke ville slipe skiene til langrennsløperne så lenge Terje Langli var smøresjef.

Tufto, som er heltidsansatt smører, er krystallklar på at han vil ha Stuveseth videre med på laget.

Turbulens

Turbulensen førte til at det kalt inn til hastemøte på Gardermoen torsdag. Dit ville ikke Stuveseth komme.

- Jeg håper han blir med videre, men jeg ser mørkt på det. Sportssjef Bjørnar Håkensmoen sto fast på at Langli er ansatt som smøresjef i to år, sa Tufto til NTB.

- Det ligger i kortene at de vil ta ny kontakt med ham. Utspillet er Stuveseths nå. Vi får vente og se, sa Tufto, som uansett var positiv til tonen i møtet.

- Det var bra at vi fikk snakket sammen.

- Stiller du på samlingen på Hafjell til uka?

- Ja, jeg har kontrakt til juni, jeg.

Står på sitt

- Fakta er det samme. Langli er fortsatt smøresjef. Slik jeg ser det fikk møtet et positivt utspring. Vi fikk diskutert en del saker som angikk begge parter. Jeg føler at vi fikk en forståelse for hverandre, selv om vi ser ulike løsninger på ting, sa sportssjef Håkensmoen til NTB.

- Hva med situasjonen til Stuveseth?

- Stuveseth er for det første ansatt hos Olympiatoppen, og han sliper ski for langrenn, skiskyting og kombinert. Han har sagt at han slutter å slipe ski for langrenn om Langli fortsetter som smøresjef. Vi håper at han vil se annerledes på det etter hvert. Han har slipt ski som det er blitt mange gull og verdenscupseirer på. Uansett er det forholdene for utøverne som er viktigst, mener Håkensmoen.

- Vi får komme tilbake til Stuveseth-spørsmålet over påske, kommenterte Håkensmoen.

Bjørn

- Føler du at du har smørernes tillit?

- Ja, det føler jeg.

Neste sesong kan smørerteamet til langrennsløperne bli utvidet. Det er heller ikke utenkelig at sliper og smører Jan-Erik Bjørn kommer inn i varmen. Bjørn er i dag ansatt hos skiskytterekteparet Raphael og Liv Grete Slkelbreid Poiree.

(NTB)

STÅR PÅ SITT: Torsdag ettermiddag ble det hold et møte mellom den sportslige ledelsen i langrennsforbundet og smørerne, etter at det har vært en del kritikk av begge parter i det siste. På bildet den nye smørersjefen Terje Langli (til venstre) og sportssjef Bjørnar Håkensmoen .