Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Står med begge fotan i skiten

Per-Mathias Høgmo blir etter all sannsynlighet presentert som ny RBK-trener i løpet av dagen. Det var ikke slik Rune Bratseth hadde tenkt seg ansettelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Vi står med begge fotan i skiten, sier Rosenborgs sportsdirektør til Dagbladet.

-  Sånn er situasjonen. Og det kan vi ikke leve med. Nå handler alt om å finne en ny trener.

Da RBK-ledelsen låste seg inne på Brakka i går kveld hadde eks-trener Per Joar Hansen forlatt Lerkendal for lenge siden. Umiddelbart etter 1-2 tapet for Lillestrøm tok han avgjørelsen uten å konferere med noen. Og bare et kvarter etter det satt han rakrygget og fortalte media-Norge om enda en dramatisk treneravgang på Lerkendal.

Ute på gangen sto Rune Bratseth med følelsen av at klubbens hans er i ferd med å råtne på rot.

Må tenke

-  Vi må få lov til å tenke oss om, sier han. -  Sjøl om vi føler at vi har tenkt alle tanker må vi finne en løsning nå. Og det er ikke artig det som har skjedd - jeg føler at vi har hatt et godt klima med Perry (Per Joar Hansen).

-  Om vi må ta hele natta til bruk så gjør vi det.

Mange har hevdet at Rune Bratseth også bør tenke over sin egen posisjon på Lerkendal. Men det mener ikke sportsdirektøren.

-  Hadde jeg ment det var til det beste for klubben så hadde jeg gjort det, sier Bratseth.

-  Og det er det ikke?

-  Nei.

Tre kandidater

I morgen reiser Rosenborg til mesterligakvalifisering mot Steua i Bucuresti. Per-Mathias Høgmo - som har vært en av tre sterke kandidater sammen med Starts Tom Nordlie og FC Københavns Hans Backe - sitter trolig først i flyet. Og det er ingen liten jobb den neste RBK-treneren blir satt til.

Ingen ting er nemlig som før på Lerkendal.

Rune Bratseth har de par siste sesongene sagt at Rosenborg må kunne leve en sesong eller to uten seriegull. I år kom den tanken ganske tidlig. Men det er ikke den tapte kampen om seriemesterskapet som nå har utløst den endelige krisen på Lerkendal.

Når RBK befinner seg i ingenmannsland på tabellen er hele huset i ferd med å rase sammen.

-  Jeg ser det, sier Bratseth. -  Og det er ikke spesielt hyggelig.

Rosenborg har ikke bare blitt bortskjemte med 13 seriegull på rad. De har vokst seg store på prestasjonene som har gitt penger fra Europa. Men i gjenoppbyggingen som skal starte med ny treneransettelse i dag kan det bli mye tråkking på norske arenaer.

Ute av Europa

Fordi RBK per dato ikke ser ut til å være i nærheten av Europa neste sesong.

-  Jeg ser det også, sier Bratseth.

-  Og det gjør jo ikke situasjonen noe bedre.

Følelsene var mange og store på Lerkendal i går kveld. Per Joar Hansen pakket bagen sin og gikk fordi han mener det er til lagets beste. Men i garderoben over gangen satt den annen trener som mener det er flere trøndere som bør se seg i speilet og ta ansvar.

LSK-trener Uwe Rösler, som ledet laget sitt til en enorm borteseier i går kveld, tenker på RBK-spillerne.

-  Etter 1-5 for Fredrikstad hadde jeg forventet et Rosenborg som ga alt for å hjelpe en presset trener, sier Rösler til Dagbladet.

-  Det var ikke det jeg så i kampen - han fikk ikke den støtten og hjelpen han fortjener. Og derfor synes jeg synd på Per Joar Hansen, vi er kollegaer i samme båt. Det er alltid trist når en trener må ta så drastiske avgjørelser som det vi har vært vitne til her i kveld.

TRAKK SEG: Per Joar Hansen gikk av som Rosenborg-trener etter 1-2 mot Lillestrøm i går kveld. - Jeg gjør dette fordi jeg mener det er best for klubben, sa på «Perry» på pressekonferansen etter kampen i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!