Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nils Jakob Hoff tar pause fra roing

Står over resten av sesongen etter pølsevannuhell

Nils Jakob Hoff dropper alle konkurranser resten av sesongen for å prioritere medisinstudiene. Det betyr at han ikke blir å se under EM i roing i Glasgow.

FOKUSERER PÅ STUDIENE: Nils Jakob Hoff tar pause fra roingen for å studere etter en forbrenning hindrer ham i å trene.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FOKUSERER PÅ STUDIENE: Nils Jakob Hoff tar pause fra roingen for å studere etter en forbrenning hindrer ham i å trene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten kommer en uke etter at det ble kjent at Hoff sølte pølsevann på låret under en fjelltur. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning.

I en pressemelding fra Norges Roforbund står det at Hoff ikke føler at han har den formen han hadde håpet på.

- Den faglige arbeidsbelastningen i vår har vært formidabel, og det har gått ut over treningsarbeidet. Derfor velger jeg å fokusere på å fullføre studiene mine i 2018, sier Hoff.

Med fullførte studier vil Hoff kunne satse hardt på neste sesong og kvalifiseringen til sommer-OL i Tokyo i 2020.

33-åringen, som er kjæresten til skistjernen Therese Johaug, var tiltenkt en plass i Norges dobbeltfirer under ro-EM i Skottland. En skade hos Martin Helseth og Hoffs fravær gjør at det ikke blir påmeldt en norsk båt i denne klassen.

Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig vil i stedet gå over i dobbeltsculler.

- Vi ser etter alternative løsninger for VM i Plovdiv, som avholdes i midten av september, sier landslagstrener Johan Flodin.

EM i roing starter førstkommende mandag.