Står over

Halvor Egner Granerud (26) velger å stå over verdenscuprenn i Romania. Det kan sende erkerivalen Dawid Kubacki (32) opp i ryggen på ham i sammendraget.

STÅR OVER: Halvor Egner Granerud vant Hoppuka. Foto: NTB
STÅR OVER: Halvor Egner Granerud vant Hoppuka. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Akkurat nå er beslutningen at Halvor ikke drar til Romania. Det er en totalvurdering som handler om at det kommer et ski-VM rett etterpå og alt som skal skje etter mesterskapet.

Det sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet. Han befinner seg i Lake Placid i USA, der det er verdenscuprenn lørdag og søndag.

Neste helg - 16. til 19. februar - forflytter verdenscupen seg til Rasnov i Romania. Men der blir ikke Granerud med, avslører Bråthen.

Verdenscuplederen har telt på knappene lenge og nå er beslutningen tatt. Dette med mindre han snur 180 grader i siste liten, hvilket er lite trolig.

Dermed kan Dawid Kubacki potensielt ta innpå Granerud med hundre poeng i sammendraget hvis han vinner det individuelle rennet i Rasnov. Seier gir hundre poeng, andreplass 80 og tredjeplass 60.

Avstanden mellom eneren og toeren i verdenscupen er i dag 238 poeng i Graneruds favør. I Lake Placid i helga skal det hoppes to individuelle renn.

Bråthen opplyser:

- Rasnov kan være en litt mer slitsom reise enn du ønsker å ha rett før en hektisk periode med VM og siste del av sesongen. Nå er vi i USA, så det blir en totalvurdering. Halvor har i tillegg skaffet seg et forsprang som gjør at det er lettere for ham å ta risikoen enn hvis han hadde vært «head to head» med Kubacki.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.